cookie-og-privatlivspolitik
Komiker Anders Matthesen spiller finansmanden Teis Snap i "Marco Effekten", som er den næste film i rækken baseret på forfatter Jussi Adler-Olsens krimier om Afdeling Q. "Marco Effekten" får premiere den 27. maj. Anders Matthesens egen film "Ternet Ninja 2" får premiere 19. august. (Arkivfoto)

2

Billeder

Komiker Anders Matthesen spiller finansmanden Teis Snap i "Marco Effekten", som er den næste film i rækken baseret på forfatter Jussi Adler-Olsens krimier om Afdeling Q. "Marco Effekten" får premiere den 27. maj. Anders Matthesens egen film "Ternet Ninja 2" får premiere 19. august. (Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Gossip

Afdeling Q-producer: Sådan lokkede vi Matthesen med

Det krævede ikke meget overtagelse at få den kendte komiker med i den nye Afdeling Q-film, siger Mikael Rieks.
12. maj 2021 kl. 16:03 Af Ritzau

Snart rammer den næste film i rækken af filmatiseringerne af Jussi Adler-Olsens krimier om Afdeling Q de danske biografer.

Filmen er baseret på den femte bog i krimiserien og byder samtidig på et helt nyt cast. Blandt andre overtager Ulrich Thomsen hovedrollen som kriminalkommissær Carl Mørck fra Nikolaj Lie Kaas.

Også nye karakter viser sig i "Marco Effekten", og en af dem bærer den kendte komiker Anders Matthesen. Han spiller rollen som den succesfulde - men også lyssky - forretningsmand Teis Snap.

Det krævede ikke meget overvejelse at få den 45-årige komiker med i "Marco Effekten", lød det fra filmens producent, Mikael Rieks, lørdag aften på den røde løber til årets Bodil-uddeling.

- Anders Matthesen har indikeret i seriøse filmkredse, at han sindssygt gerne ville spille skuespil. Og han er jo en blændende skuespiller, sagde Mikael Rieks og tilføjede:

Annonce

- Han har noget kant til superskurken, så det var jo en alletiders mulighed. Anders Matthesen er fremragende. Det krævede slet ikke overtagelse, lød det fra Mikael Rieks.

Trods Anders Matthesens begejstring for at kunne være en del af produktionen havde han dog en betænkelighed.

- Instruktøren (Martin Zandvliet, red.) og jeg sagde til ham, at han skulle spille en presset mand med pænt jakkesæt og slips. Men det med jakkesættet var hans eneste betænkelighed, for det er ikke noget, som han normalt bryder sig om at gå i, sagde Mikael Rieks med et grin.

Filmkunsten er ikke noget nyt for Anders Matthesen.

I 2004 fik hans animerede komediefilm "Terkel i knibe" premiere, mens hans anden animerede film, "Ternet Ninja", fik det i 2018.

Annonce

Toeren til den film kommer i biograferne den 19. august 2021.

Dramakunsten er heller ikke uvant for Anders Matthesen at bevæge sig rundt i.

Han spillede med i "Rene hjerter" fra 2006 og havde rollerne som både instruktør og skuespiller i "Sorte kugler" to år senere.

Anders Matthesen har lige afsluttet optagelserne til filmen "Toscana" af Avaz-brødrene.

"Marco Effekten" får premiere den 27. maj.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE