cookie-og-privatlivspolitik

Gossip

Alderspræsident ude af bagedysten: Jeg var rædselsslagen

Det var ikke lutter lagkage at være med i "Den store bagedyst", fortæller Gitte Bidstrup Østergaard.
23. oktober 2021 kl. 21:00 Af Ritzau

Endnu en deltager har smidt forklædet i årets udgave af "Den store bagedyst".

Den tredje, der har forladt kagekonkurrencen, er dette års alderspræsident, den 64-årige efterlønner Gitte Bidstrup Østergaard.

- Det var skønt og en lettelse, fortæller Gitte Bidstrup Østergaard via en telefonforbindelse, mens hun - meget apropos - er ved at bage hjemme i køkkenet i Brøndby Strand.

- Det var rigtig, rigtig sjovt at være med. Søde, unge deltagere, søde filmfolk og søde dommere, der sagde en masse pæne ting, og så alligevel - på en sød måde - pakkede det ind, at jeg kunne gøre det bedre.

Deltagerne dystede i former og farver. I dagens første udfordring skulle de skabe en mosaik af småkager. Men dommerne syntes, at hverken smag eller udseende stod helt skarpt hos Gitte Bidstrup Østergaard.

Annonce

I den hemmelige udfordring var der comeback til vinderen af "Den store bagedyst" anno 2018, Emil Obel.

Han stod nemlig bag den hemmelige udfordring, en vertikal roulade, som deltagerne skulle efterligne.

Marmeladen sejlede for Gitte Bidstrup Østergaard, og det sendte hende på sidstepladsen.

Hun imponerede med sit farverige mesterværk i programmets tredje og sidste udfordring, men de øvrige kagekonkurrenters niveau var højere, lød vurderingen.

- Jeg kunne godt mærke, at det var det. De andre er virkelig, virkelig dygtige. Det kom bag på mig, at de var så dygtige, siger Gitte Bidstrup Østergaard.

Annonce

Gitte Bidstrup Østergaard har lavet mad hele sit liv. Den treretters menu, som blev serveret til hendes konfirmation for 50 år siden, havde hun selv kokkereret.

Siden har hun også kastet sig ud i at bage søde sager.

- Jeg har jo været vant til, at når jeg har bagt, har det været bedre end de flestes, for de fleste gider slet ikke i min generation. Så jeg troede faktisk, jeg var dygtigere, end jeg var, siger Gitte Bidstrup Østergaard og fortsætter:

- Jeg elsker flødeskum, og det er jo bare yt. Nu skal der glaces, opmåles marcipanbånd og isomaltkugler ovenpå. Og det hele skal gøres på tid, og jeg turde ikke tage chancer, og det er jo ikke smart i en konkurrence. Jeg vidste ikke, at jeg var så bange for at give den gas. Rædselsslagen rent ud sagt.

Gitte Bidstrup Østergaard er gået på efterløn og nyder vinterbadning, bagning, bridge og sine syv - snart otte - børnebørn.

Annonce

Men sine 64 år er hun den ældste deltager i årets udgave af "Den store bagedyst", og for hende er det aldrig for sent at tage en udfordring.

- Jeg arbejdede i mange år i psykiatrien og på et flygtningecenter. Så blev jeg skilt og tænkte: Nu skal mit liv da godt nok have en ordentlig rusketur. Så blev jeg lærer, fik kørekort og flyttede til København fra Jylland, fortæller Gitte Bidstrup Østergaard.

- I livet møder man udfordringer. Jeg har for eksempel børnebørn, der er taget til Grønland. Jeg må bare leve med det og håndtere den sorg, det nu er. Så på den måde er bagedysten også en smaddergod øvelse i at være i det, der nu sker.

Mens at Gitte Bidstrup Østergaard altså er ude af "Den store bagedyst", kan SæÞór Kristínsson bryste sig af titlen som denne uges mesterbager.

I næste uges afsnit skal deltagerne vise deres evner udi marcipan.

Annonce

"Den store bagedyst" sendes lørdag klokken 20 på DR1 og kan også ses på DRTV.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE