cookie-og-privatlivspolitik
Sofie Gråbøl har også været med i internationale film som "The House that Jack Built", som blev vist ved filmfestivalen Cannes. Fra venstre mod højre ses Sofie Grabøl, den schweiziske skuespiller Bruno Ganz, den danske instruktør Lars Von Trier og de amerikanske skuespillere Matt Dillon og Siobhan Fallon Hogan.
Sofie Gråbøl har også været med i internationale film som "The House that Jack Built", som blev vist ved filmfestivalen Cannes. Fra venstre mod højre ses Sofie Grabøl, den schweiziske skuespiller Bruno Ganz, den danske instruktør Lars Von Trier og de amerikanske skuespillere Matt Dillon og Siobhan Fallon Hogan.
Foto: Anne-Christine Poujoulat/Ritzau Scanpix

Gossip

Anmeldere kritiserer Sofie Gråbøls rolle som tyk i Harpiks

Filmen "Harpiks", der er baseret på Ane Riels prisbelønnede roman af samme navn, får lunkne anmeldelser.
12. december 2019 kl. 02:25 Af Ritzau

Annonce

Den danske skuespiller Sofie Gråbøl bliver kaldt lammet, spildt og et forstyrrende element af anmeldere af Daniel Borgmans film "Harpiks", der er baseret på Ane Riels prisbelønnede roman af samme navn.

I filmen spiller den 51-årige skuespiller, der blandt andet er kendt for roller i tv-serierne "Forbrydelsen" og "Nikolaj og Julie", den svært overvægtige mor Maria, der ikke kan rejse sig fra sin seng.

I den anledning er hun iført et såkaldt fatsuit, som er et kostume, der får hende til at se tykkere ud. Men det ødelægger hendes skuespillerpræstation, mener flere anmeldere.

- Sofie Gråbøl ligger lammet og formummet bag sine lag af polstring, skriver Politikens anmelder Kim Skotte og giver filmen tre stjerner ud af seks.

Soundvenues anmelder Morten Kildebæk kalder hendes kostume for forstyrrende.

- Sofie Gråbøl gør ikke noget galt skuespilmæssigt, men hun bliver alligevel et mere forstyrrende element, fordi hun er pakket ind i et kunstigt, glinsende fatsuit, skriver han og giver filmen fire ud af seks stjerner.

Hos filmmagasinet Ekko mener anmelderen Leslie Felperin, at det lægger alt presset over på hendes medspillere, blandt andre Peter Plaugborg, der spiller familiefaren Jens, og 13-årige Vivelill Søgaard Holm, der spiller datteren Liv.

- Stakkels Gråbøl i sit kostume er næsten fuldstændigt spildt og efterlader Vivelill Søgaard Holm, Peter Plaugborg og senere Ghita Nørby til at trække det tunge læs, skriver Leslie Felperin og giver tre ud af seks stjerner.

Den danske skuespiller har fået kritik for at klæde sig ud som tyk af blandt andre den selverklærede tykaktivist Dina Amlund.

Til Politiken sagde Amlund, at "fatsuits bliver en form for komprimeret tykfobi, som jo er en undertrykkende struktur ligesom racisme."

Politikens anmelder begrunder sine tre stjerner med, at filmen virker alt for overgearet.

- Som helhed forekommer filmen overgearet. Alle relationer skal partout være symbolsk betydningsladede og betændte.

Soundvenues anmelder er generelt tilfreds med skuespillerpræstationerne.

- Amanda Collin og Ghita Nørby er overbevisende i deres på forskellig vis påtrængende biroller, mens især Peter Plaugborg imponerer som den kærlige, men tiltagende sindssyge far.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce