cookie-og-privatlivspolitik
Søren Sveistrup er manuskriptforfatteren bag kæmpesuccesen "Forbrydelsen". Sidste år udgav han så sin første roman, som fik titlen "Kastanjemanden" - og nu bliver selv samme bog til en Netflix-serie. (Arkivfoto)
Søren Sveistrup er manuskriptforfatteren bag kæmpesuccesen "Forbrydelsen". Sidste år udgav han så sin første roman, som fik titlen "Kastanjemanden" - og nu bliver selv samme bog til en Netflix-serie. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

Anmelderrost krimi bliver til ny dansk Netflix-serie

Søren Sveistrups debutroman, "Kastanjemanden", bliver lavet til en Netflix-serie.
19. august 2019 kl. 13:37 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

For en måned siden annoncerede Netflix, at en tredje og sidste sæson af "The Rain" er på vej - og nu er streaminggiganten klar med endnu en danskproduceret satsning.

På Copenhagen TV Festival annoncerede Netflix således sin næste danske Original-serie, som er en krimiserie baseret på forfatter Søren Sveistrups anmelderroste debutroman, "Kastanjemanden".

- Efter The Rains succes er vi stolte af at kunne annoncere vores næste danske Original-serie, som vil bygge videre på Nordic Noir-traditionen, fortæller Tesha Crawford, der er direktør hos Netflix International Originals Northern Europe, i en pressemeddelelse.

- Vi var fra første øjeblik tiltrukket af den stærke historie og af Sørens stemme, tilføjer hun.

Søren Sveistrup er bedst kendt som manuskriptforfatter og står blandt andet bag alle tre sæsoner af DR's successerie "Forbrydelsen".

Hans debutroman handler om den unge efterforsker Naia Thulin, der sammen med sin partner - den udbrændte Mark Hess - skal opklare drabet på en ung kvinde, der findes efterladt på en legeplads. Kvindens hånd er skåret af, og over hende hænger en lille kastanjemand.

- Netflix har vist en stærk interesse i min bog, og jeg er rigtig glad for aftalen og fuldstændig overbevist om, at Netflix er den rigtige scene for "Kastanjemanden", siger Søren Sveistrup i en pressemeddelelse.

Optagelserne starter efter planen i Danmark i 2020 og produceres af SAM Productions, som også står bag den kommende norske Netflix Original-serie "Ragnarok".

Serien får i første omgang seks afsnit af 50 minutter og bliver lanceret på Netflix verden over.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce