cookie-og-privatlivspolitik
(Fra venstre) Skuespillerne Chris Hemsworth, Chris Evans og Robert Downey Jr. lavede tirsdag håndaftryk i cement foran biografen TCL Chinese Theatre i Los Angeles i forbindelse med premieren på "Avengers: Endgame".
(Fra venstre) Skuespillerne Chris Hemsworth, Chris Evans og Robert Downey Jr. lavede tirsdag håndaftryk i cement foran biografen TCL Chinese Theatre i Los Angeles i forbindelse med premieren på "Avengers: Endgame".
Foto: Valerie Macon/Ritzau Scanpix

Gossip

Avengers-finale blæser filmanmeldere bagover

De fleste danske anmeldere giver "Avengers: Endgame" topkarakterer. Kun én anmelder er mere forbeholden.
24. april 2019 kl. 05:02 Af /ritzau/

Annonce

De danske filmanmeldere har svært ved at få armene ned over "Avengers: Endgame".

"Episk imponerende", "Den vildeste superhelte-rutsjebanetur nogensinde" og "Et brag af en film". Sådan lyder nogle af ordene fra anmelderne i B.T., filmmagasinet Ekko og Information.

Sammen med Jyllands-Posten giver de den 22. film i Marvel Cinematic Universe og kulminationen på den største franchise i filmhistorien mellem fem og seks stjerner.

Kun Ekstra Bladets anmelder er knap så begejstret og nøjes med at give filmen tre ud af seks stjerner. Henrik Queitsch mener, at den længe ventede finale i "Avengers"-serien "kører i tomgang i tre stive timer".

- Hverken de to instruktører eller den stjernespækkede besætning har fået lov til at sætte synderligt mange personlige aftryk på dette maskineri, skriver han.

Anderledes begejstret er en stor del af det øvrige danske anmelderkorps.

- Jeg græd, grinte, sad ude på kanten af sædet i spænding, måbede af benovelse, hujede højt af overraskelse og henrykkelse - og gentog alt dette i de tre magiske timer, som afslutningen på Marvel Cinematic Universe varer, skriver Ekkos Ida Rud.

Hun mener, at det særlige ved filmen er, at den står på skuldrene af sine forgængere.

- Men hvis man er Marvel-jomfru, vil jeg vove den påstand, at man godt kan nøjes med at se denne film og forgængeren, "Avengers: Infinity War".

Forventningerne til den sidste "Avengers"-film har været tårnhøje. Og ifølge B.T.'s Thomas Brunstrøm er kulminationen på 11 års superheltehistorie den mest komplette film i serien.

- Handlingen tager en temmelig uventet drejning, idet det, man troede hele filmen ville handle om, bliver afviklet på et kvarters tid. Og så er det faktisk lidt svært at fortælle ret meget mere om plottet uden at ødelægge fornøjelsen, skriver han.

"Avengers: Endgame" har premiere i en lang række biografer landet over onsdag den 24. april.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce