cookie-og-privatlivspolitik
Skuespiller Peter Hesse Overgaard har spillet rollen som Hr. Aurland siden første sæson af "Badehotellet" rullede over skærmen i 2013. (arkivfoto)
Skuespiller Peter Hesse Overgaard har spillet rollen som Hr. Aurland siden første sæson af "Badehotellet" rullede over skærmen i 2013. (arkivfoto)
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Gossip

Badehotellet-stjerne: Serien minder om min families historie

Skuespiller Peter Hesse Overgaards farfar ejede et badehotel, som tyskerne indtog under Anden Verdenskrig.
17. februar 2020 kl. 20:55 Af Ritzau

Annonce

I syvende sæson af den populære TV2-serie "Badehotellet" skriver året 1940, og tyske soldater gør deres indtog på det lille badehotel ved Vesterhavet, uden at gæsterne eller personalet kan gøre noget for at forhindre det.

Og pudsigt nok kunne det plot nærmest være skrevet over skuespiller Peter Hesse Overgaards familiehistorie.

Både hans mormor og hans farfar ejede nemlig hoteller, hvor tyskerne pludselig troppede op under Anden Verdenskrig.

- Min mormor havde et stort hotel i Randers, hvor der kunne være op til 1000 gæster, og der kom tyskerne en dag og sagde, at hun skulle rydde hotellet.

- Alle møbler og så videre skulle ud, og så blev der lagt halm ud, så tyskerne kunne tage imod de sårede tyske soldater, der kom fra Norge og blev sejlet til Danmark for at komme sig oven på de skader, de havde fået i krigen.

- De tog simpelthen hele hotellet og lavede det om til et slags lazaret (midlertidigt hospital, red.). Der var ikke noget at gøre, fortæller 65-årige Peter Hesse Overgaard, som spiller Hr. Aurland i "Badehotellet".

Krigen fik også betydning for Peter Hesse Overgaards farfar, som havde et badehotel ved Vesterhavet i den nordjyske strandby Lønstrup.

- Det var et rigtigt badehotel med otte værelser, som ligger der endnu, og min farfar fik ligesom min mormor besked på, at tyskerne ville have hans hotel, så deres officerer kunne bo der.

- Så det er lidt pudsigt, at jeg både på min mors og min fars side har haft slægtninge, hvor tyskerne er kommet og skulle bruge deres lokaler, siger han.

Peter Hesse Overgaard er glad for at være vokset op med historier om besættelsestiden.

For selv om det i år er 75 år siden, at Anden Verdenskrig sluttede, synes den kendte skuespiller fortsat, det er vigtigt at fortælle historier fra den tid.

- I disse tider hvor der er nogle meget højreorienterede mennesker, der stikker snuden frem, synes jeg, det er meget godt at ridse op, hvad det kan ende med, hvis ikke man tager fat om det.

- Anden Verdenskrig og tyskernes fremfærd kan være en opdragende advarsel om, at demokratiet altså virkelig er noget, vi skal værne om. Det kan hurtigt smuldre mellem fingrene på os og blive til noget helt andet, hvis vi af irritation eller had over for nogle grupper begynder at stramme reglerne i en retning, hvor det bliver en glidebane, siger han.

"Badehotellet" sendes hver mandag på TV2 og TV2 Play.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce