cookie-og-privatlivspolitik
Birgitte Hjort er især kendt fra den danske seriesucces "Borgen" og for sine internationale roller i filmen "Pitch Perfect" og fantasysuccesen "Game of Thrones". (Arkivfoto).
Birgitte Hjort er især kendt fra den danske seriesucces "Borgen" og for sine internationale roller i filmen "Pitch Perfect" og fantasysuccesen "Game of Thrones". (Arkivfoto).
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Gossip

Birgitte Hjort lander stor værtstjans

Skuespillerinden Birgitte Hjort er aftenens vært, når Nordisk Film Fonden hædrer filmbranchens største talenter ved uddelingen af Isbjørnen.
12. oktober 2021 kl. 11:39 Af Ritzau

Tre af de største talenter inden for den danske filmbranche bliver hædret til november ved uddelingen af Isbjørnen.

Showets vært bliver skuespillerinden Birgitte Hjort. Det skriver Nordisk Film Fonden, som står bag prisuddelingen, i en pressemeddelelse.

Til Isbjørnen uddeles der tre priser.

Ove Sprogøe Prisen gives til en skuespiller, som har leveret en usædvanlig præstation på teatret eller på film det forgangne år, lyder det.

Sidste år modtog Mille Dinesen prisen og de dertilhørende 50.000 kroner.

Annonce

Dermed fulgte den 47-årige skuespillerinde, som især er kendt for sin titelrolle i komediedramaserien "Rita", i fodsporene af danske Hollywood-stjerner som Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk.

Den anden hædersbevisning, som uddeles til Isbjørnen, er Nordisk Film Prisen. Det er en talentpris, som hylder unge talenter inden for filmens verden.

Sidste års modtager var den kun 33-årige instruktør Malou Reymann, som fik flotte roser med for sin spillefilmsdebut, "En helt almindelig familie".

Aftenens sidste pris er Erik Ballings Rejselegat på 75.000 kroner. Det tildeles en person, som har skabt et værk, som i særlig grad har vakt publikums opmærksomhed og interesse, lyder det. Sidste års modtager var filmfotografen Louise McLaughlin.

- Det er noget særligt, når vi afholder Isbjørnen. Det repræsenterer den arv, vi er bygget på, og som vi hvert år bygger videre, når vi hylder dansk films største talenter. For uden talenter ingen dansk filmbranche, siger Allan Mathson Hansen, der er administrerende direktør i Nordisk Film, i en pressemeddelelse.

Annonce

- Det er især glædeligt at fejre talenterne, nu hvor biograferne igen er åbne, og folk strømmer ind for at se alle de mange nye danske film.

Isbjørnen 2021 afholdes i Nordisk Films studier i Valby den 11. november.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE