cookie-og-privatlivspolitik
71-årige Birthe Kjær har ingen planer for påsken, så hun vil lade sig styre af lyst og humør. Men hun har brugt tiden under coronakrisen på at få ordnet en masse praktiske ting som at vaske havemøbler, male og klippe roser. (Arkivfoto)
71-årige Birthe Kjær har ingen planer for påsken, så hun vil lade sig styre af lyst og humør. Men hun har brugt tiden under coronakrisen på at få ordnet en masse praktiske ting som at vaske havemøbler, male og klippe roser. (Arkivfoto)
Foto: Sophia Juliane Lydolph/Ritzau Scanpix

Gossip

Birthe Kjær alene i karantæne: Jeg er lykkelig for ikke at være ramt

Når nyhederne om corona bliver for triste, slukker sangerinden for tv'et og kaster sig over praktiske gøremål.
07. april 2020 kl. 12:00 Af Ritzau

Annonce

Mange danskere sidder alene derhjemme under coronakrisen, og det samme gør den folkekære dansktopsangerinde Birthe Kjær.

Heldigvis er listen med praktiske gøremål lang, og sangerinden går gerne i haven, griber malerpenslen eller bager kage.

Hvad skal du lave i påsken - og hvem skal du være sammen med?

- Jeg har ikke lagt planer for påsken, for jeg er alene og bliver spontan alt efter lyst og humør. Måske mødes jeg i naturen med en af mine venner og traver en tur - med to meters afstand - og så skilles vi igen ved mødestedet. Så får man lige set hinanden og snakket mere, end når det er over telefonen. Vi kan hver især tage lidt kaffe med, som vi drikker i hver sin ende af en bænk.

Hvad skal du lave udendørs?

- Jeg vil klippe roser ned og gøre lidt almindeligt havearbejde. Jeg har med en rystepudser fjernet gammelt olie fra et havebord og så givet det noget hvidt olie for at give det et nyt look. Det blev okay - men heller ikke mere.

- Så vil jeg vaske alle havemøblerne af og tage hynderne ned fra loftet. Så bliver det rigtig hyggeligt på terrassen, især med alle de solcellelamper jeg har købt.

Hvad skal du lave indendørs?

- Jeg har nydt at se "Fællessang - hver for sig" DR1. Jeg synes, det har ramt lige der, hvor man mærker, at vi er sammen om denne her krise. Så jeg håber, at det fortsætter.

- Ellers ser jeg en masse Netflix. Senest "Unorthodux" og "Kalifat", som har været meget spændende at se. Og med hensyn til mad så har jeg aldrig været den store passionerede kok, så jeg har sat mig for bare at tømme fryseren - tilsat noget salat.

- Så har jeg bagt en kage, som jeg måtte fryse det meste ned af, for der er jo kun mig til at spise det, og det er jo ikke så godt. Men jeg vil nok også bage nogle boller og franskbrød - og mere kage.

Har du kastet dig over nogle nye projekter, mens du har været derhjemme - og i så fald hvilke?

- Jeg er gået i gang med at male to værelser, og jeg tager det bare lidt ad gangen, for det haster jo ikke, kan man sige. Men det er godt at have nogle praktiske gøremål udover at gå tur og læse - og se en masse tv.

Hvad gør du generelt for at holde humøret oppe?

- Ud over at være meget skræmt af at læse om corona, så har mit humør ikke fejlet noget. Jeg synes, jeg har en masse telefonisk kontakt til familie og venner, og jeg er bare så lykkelig over ikke at være ramt.

- Det er jo ganske forfærdeligt at læse om, hvad der sker rundt omkring, så når informationerne bliver for mange og fylder for meget, så lukker jeg ned for nyheder og radioprogrammer, hvor de hele tiden taler om corona.

Hvad er det første, du vil gøre, når verden ser normal ud igen?

- Så vil jeg nyde at møde venner og familie og gå ud og opleve forskellige kulturtilbud. Jeg håber virkelig, at vores revyer og festivaler får lov at spille i sommer, og at de holder skindet på næsen.

- Jeg har jo også selv en del koncerter over sommeren, som jeg endnu ikke ved, om kan lade sig gøre, og fra hvornår vi føler os så sikre, så vi kan feste sammen igen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce