cookie-og-privatlivspolitik
Efter nyheden om prins Philips død begyndte folk at komme forbi Buckingham Palace i London for at lægge blomster. Ifølge kongehuset sov han stille ind på Windsor fredag morgen. Han blev 99 år.
Efter nyheden om prins Philips død begyndte folk at komme forbi Buckingham Palace i London for at lægge blomster. Ifølge kongehuset sov han stille ind på Windsor fredag morgen. Han blev 99 år.
Foto: Henry Nicholls/Reuters

Gossip

Briter markerer prins Philips død med kanonsalut og stilhed

Der vil i weekenden blive afholdt et minuts stilhed ved flere sportsbegivenheder for at mindes prins Philip.
10. april 2021 kl. 05:59 Af Ritzau

Kanoner over hele Storbritannien vil blive affyret lørdag som en hyldest til den britiske prins Philip.

Philip, der var den længst siddende prinsgemal i britisk historie, døde fredag i en alder af 99 år.

Der vil også blive afholdt et minuts stilhed ved flere af weekendens sportsbegivenheder for at mindes dronning Elizabeths nu afdøde mand.

Flag ved regeringsbygninger i Storbritannien er allerede sat på halv og vil være det frem til morgenen efter prins Philips begravelse.

Der er endnu ikke blevet sat dato på begravelsen.

Annonce

Fra lørdag middag vil der blive affyret 41 skud med kanoner - et skud i minuttet i 40 minutter - i byer som London, Edinburgh, Cardiff og Belfast, ligesom der vil blive affyret kanoner i Gibraltar og på britiske krigsskibe til søs.

I Premier League, der er den bedste fodboldrække i England, forventes det også, at der vil blive holdt et minuts stilhed før kampene i weekenden.

Det Engelske Fodboldforbund (FA) anbefaler desuden, at spillerne bærer sorte sørgebind.

Der vil også blive afholdt to minutters stilhed forud for lørdagens Grand National, der er verdens mest berømte hestevæddeløb.

Britiske tv-stationer har ryddet deres sendeflader for at bringe særudsendelser, der ser tilbage på prinsens liv.

Annonce

Westminster Abbey, hvor prins Philip og dronning Elizabeth blev gift i 1947, ringede med klokkerne 99 gange fredag for at markere alle prinsens leveår.

Prins Philip, der ville være blevet 100 år til juni, havde været syg i noget tid og tilbragte mere end en måned på hospitalet fra den 16. februar. Her blev han blandt andet behandlet for hjerteproblemer.

Borgerne i London, hvor den britiske kongefamilies primære boliger ligger, strømmede fredag eftermiddag mod Buckingham Palace og Windsor Castle for at mindes prins Philip med blomster og håndskrevne kort.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE