cookie-og-privatlivspolitik
Sangeren Burhan G er færdig med at give illusionen af at leve livet som popstjerne. Det tjener nemlig ikke musikken.

2

Billeder

Sangeren Burhan G er færdig med at give illusionen af at leve livet som popstjerne. Det tjener nemlig ikke musikken.
Foto: Morten Jerichau/Free

Gossip

Burhan G har smidt sit image: Jeg lever et helt andet liv

Sangeren har ikke brug for at skabe en illusion om livet som popstjerne længere, for det tjener ikke musikken.
16. november 2019 kl. 10:03 Af Ritzau

Annonce

Da Burhan G kom frem i starten af årtusindet, var det med sange på engelsk og et image som stjernen, der levede det hurtige, feterede liv med fester, drinks og damer.

Men siden han i 2010 udkom med sit første dansksprogede album, har han langsomt skrællet det image af, og det er han rigtig godt tilfreds med.

- Der er mange musikere, hvis succes er afhængig af, at de også lever det liv, de prædiker i deres tekster. Og det fandt jeg ud af, at jeg ikke gider, siger sangeren, der i dag er 37 år og alenefar til sønnen Dallas på knap fire år.

- Der var meget, der ændrede sig, da jeg begyndte at synge på dansk, for der opdagede jeg, at folk bare kan lide musikken for det, den er. Jeg behøver ikke være alt muligt. Tidligere har jeg nok følt, at jeg skulle tage en sjov hat på og skabe en illusion om, hvem jeg var. Sådan har jeg det slet ikke mere. Som i overhovedet, siger Burhan G.

Fredag udkommer han med julealbummet "Et barn af jul". Og ja, han har også hørt de onde tunger, der påstår, at det kun er fallerede stjerner og folk, der ikke ved, hvad de skal stille op med deres karrierer, der går den vej.

Men sådan er det ikke for Burhan G. For sangeren er det et dybt personligt projekt.

- Jeg har aldrig i min karriere udgivet musik, for at nu skulle hende der eller ham der kunne lide det. Selvfølgelig har jeg håbet, at folk ville danse til det eller græde til det eller føle det, jeg nu selv følte omkring musikken, men det her album er hundrede procent lavet, fordi jeg selv har lyst til at synge og høre de sange, siger han.

- Jeg lefler ikke for nogen. Der er tre-fire salmer på pladen, fordi jeg synes, de er virkelig smukke. Det er sange, som kræver noget af mig, men som jeg virkelig har haft lyst til at synge, fordi det føles som at lufte lungerne, siger han.

Ud over fortolkninger af en række juleklassikere har Burhan G også skrevet sine egne julesange til albummet.

Mange af dem er skrevet og indspillet i de tidlige morgentimer, for Burhan G har det bedst med at stå op ved fire-tiden, mens det meste af landet stadig sover.

- Jeg lever på mange måder et liv, der er stik modsat det, jeg levede, da jeg først kom frem som musiker, fortæller han.

- Jeg lever ret disciplineret, har faste rutiner og mediterer meget.

- Det er ikke fordi, jeg ikke kan lide den, jeg er, men jeg er hele tiden nysgerrig på, hvad jeg kan udvikle mig til. Jeg går meget op i at kigge indad, for det giver mig en ro og et overskud, og jeg føler, at jeg bliver mere frygtløs af det, siger han.

Den frygtløshed bruger han i sine sange, hvor han gennem de senere år har fundet ud af, at jo mere, han tør være ærlig i sine tekster, jo mere respons får han fra sit publikum og sine fans.

Det oplevede han i den grad med albummet "Din for evigt", som blandt andet handlede om forholdet til hans tidligere kæreste og moren til hans søn, Sarah Zobel.

- Det er en evig kamp for mig, men det var et godt eksempel på, at det ikke er så farligt at turde at åbne op, siger Burhan G.

- I "Toppen af poppen" fortalte jeg også om nogle af de svære ting og mine følelser, og jeg kan godt mærke, hvad det gør ved mig, for jeg får rigtig meget ud af det. Der er noget helende ved at fortælle sin historie og føle sig genkendt, siger han.

Men det kan være svært, når man samtidig er et meget privat og følsomt menneske.

- De gange, hvor jeg virkelig har åbnet op i studiet - og jeg skal virkelig lægge arm med mig selv for at gøre det - og har sat ord på mine følelser, så vi kunne skrive sange om dem, det er også der, folk virkelig har følt en forbindelse til mig og min musik. De har kunnet mærke, at der er et menneske bag sangene.

- Jeg er ret følsom, og mit skjold er ikke så hårdt. Men det er også min styrke. For det er derfor, folk føler, at de kan relatere til min musik, siger han.

"Et barn af jul" udkommer 15. november. I december tager han rundt i landet og spiller live med Danmarks Underholdningsorkester.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce