cookie-og-privatlivspolitik

Gossip

Cannes-arrangører: Det er en meget politisk festival

Cannes-veteran er med igen, mens tilhørerne savner Quentin Tarantino blandt Cannes-festivalens kandidater.
18. april 2019 kl. 12:59

Annonce

"En meget politisk" Cannes-festival er undervejs, lyder det fra festivalens direktør, Thierry Frémaux, på et pressemøde torsdag.

Her præsenterer han blandt andet de 19 film, der er nomineret til hovedkonkurrencen om Guldpalmen for den bedste film i 2019.

Filmanmelder Nanna Frank har en lignende forventning efter at have set feltet.

- Fremaux sagde jo, at det er ikke festivalen, der er politisk, men det er filmene. Han vil gerne have, at filmene taler for sig selv.

- Men det er svært at sige, præcis hvor politiske filmene er, for vi har ikke set filmene endnu. Dog kan man sige, at veteranen Ken Loach og Dardenne-brødrene er kendt for at lave socialrealistiske film.

- Dardenne-brødrene er oftest lidt mindre eksplicitte i deres politiske holdninger, men de formår altid at fremstille de svageste i samfundet på en måde, der engagerer folk, siger Nanna Frank, der er formand for De Danske Filmkritikere.

De Danske Filmkritikere er en sammenslutning af danske filmanmeldere.

Ingen danskere er med i kategorien, men det bliver altså et gensyn med veteranen Ken Loach.

I 2016 modtog Loach netop Guldpalmen for filmen "I, Daniel Blake". Han slog dermed danske Nicolas Winding Refn, der var nomineret i hovedkategorien for horrorthrilleren "The Neon Demon".

Mange tilhørere lyttede torsdag dog forgæves efter den amerikanske instruktør Quentin Tarantino, der blandt andet står bag Kill Bill-filmene.

Tarantinos film "Once upon a time in Hollywood" med blandt andre Leonardo DiCaprio og Brad Pitt på rollelisten var nemlig ventet af anmelderne.

Fremaux antydede da også, at man håber, at Tarantino vil nå at melde filmen til festivalen.

- Vi kan håbe, at nogle af de film, vi alle sammen venter på, når at slutte sig til os inden 14. maj, siger festivaldirektøren.

Det skal man dog ikke gøre sig de store forhåbninger om, mener Nanna Frank.

- Der har været rygter om, at Tarantinos film skulle vises i Cannes. Men den skulle først være færdig i juli. Og når der er så mange måneders arbejde tilbage, så er det urealistisk at han når det, siger hun.

Cannes-festivalen afholdes i år fra 14. til 25. maj i år.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce