cookie-og-privatlivspolitik
Til Vild med dans-liveshowet sidste fredag dansede Claudia Rex og Freja Kirk en samba. Dansen fik en del ros fra dommerne, til trods for at parret havde en hård start på ugen og skulle ændre i koreografien. (Arkivfoto)

2

Billeder

Til Vild med dans-liveshowet sidste fredag dansede Claudia Rex og Freja Kirk en samba. Dansen fik en del ros fra dommerne, til trods for at parret havde en hård start på ugen og skulle ændre i koreografien. (Arkivfoto)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Gossip

Chokeret dansestjerne: Det har åbnet for mine følelser

Deltagelsen i årets "Vild med dans" har taget fusen på sangeren Freja Kirk, som har oplevet at hun er kommet i kontakt med sine følelser på en ny måde.
15. oktober 2021 kl. 10:00 Af Ritzau

I forberedelsen til sidste fredags samba skete der noget for musikeren Freja Kirk. Da dansepartneren Claudia Rex ville løfte hende i koreografien, kunne hun mærke, at det var for grænseoverskridende.

- Det var, som om at der var en stopklods inde i mig. Det føltes bare helt forkert, og jeg var ret chokeret over, at jeg havde det sådan, fortæller Freja Kirk.

Freja Kirk står personligt midt i, at hun forsøger at definere sin kønsidentitet.

Efter det foreslåede løft holdt danseparret en lang pause og endte med at afslutte træningen før tid. Da de kom tilbage i dansestudiet dagen efter, havde Claudia Rex fjernet løftet fra koreografien.

- Det blev jo til en ret fin dans uden løftet. Men det var lidt underligt at øve hele den uge efter episoden, fortæller Freja Kirk.

Annonce

Følelsen er ikke helt ukendt for den 34-årige musiker, som før har oplevet ubehag, når hun skulle gøre noget, der var meget feminint.

- Jeg føler mig ikke hjemme i den feminine rolle. Det er nok derfor, jeg reagerer, som jeg gør, fortæller hun.

- Når man som menneske har nogle følelser, så er det også vigtigt, at man reagerer på dem, understreger musikeren.

Selv om følelsen ikke er uvant for sangeren, er det nyt for hende, at hun reagerer sådan og står ved sine følelser.

Reaktionen tilskriver hun deltagelsen i "Vild med dans", da hun har oplevet, at nogle følelser er kommet frem gennem dansen.

Annonce

- Det er lidt, som om at man strækker nogle ting og åbner kroppen og kommer ud i nogle yderstillinger, og så tror jeg, at det åbner op for nogle følelsesmæssige ting, siger hun.

Sangeren har flere gange snakket med dansepartneren Claudia Rex om, hvordan dansen påvirker hende.

I de samtaler har Claudia Rex fortalt hende, at dans bliver brugt som en terapiform mange steder, fordi det åbner kroppen på en måde, hvilket Freja Kirk godt kan genkende.

- Jeg er slet ikke vant til at åbne min krop på den måde. Jeg er ret lukket i mit kropssprog, så når jeg pludselig skal ud i hoften og strække det hele, så åbner det, og jeg får en masse følelser, siger hun.

Deltagelsen i "Vild med dans" har taget fusen på Freja Kirk, både fordi det har sat gang i nogle følelser, men også fordi hun har fået en kærlighed til dansen, som ikke var der før.

Annonce

- Man bliver så glad af at danse, og jeg lærer helt vildt meget. Det er også ret fedt at lære noget nyt. Det er enormt stimulerende at lære og udvikle sig på denne her måde, siger hun.

I fredagens udsendelse skal parret danse stilarten street. En dans, som Freja Kirk glæder sig utroligt meget til, da hun føler sig langt mere tryg i street end i de klassiske standard- og latindanse.

- Jeg har set rigtig meget MTV i mine teenageår, og der danser de meget street og hiphop. Så det er mere kendt territorium. Men jeg er faktisk ikke sikker på, at jeg kan danse det, selv om jeg godt kan lide det, siger hun.

"Vild med dans" kan ses fredag aften klokken 20 på TV 2.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE