Annonce
Bolig og livsstil

Christiane fylder 40: Stopper som Vild med dans-vært

- Jeg tror for mange, at de sidste to år har gjort - tvunget - os til at tænke mange tanker om, hvad vi vil, og hvad der betyder noget. Jeg har i hvert fald haft følelsen af at rydde op i livet og fokusere meget mere på det nære - venner, familie og gode oplevelser er virkelig det, jeg lever for. For mig skal livet være et eventyr, siger Christiane Schaumburg-Müller. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Christiane Schaumburg-Müller er i en stor transition. - Jeg skal ruskes lidt, og så er det, jeg laver denne her disruption for at bygge noget nyt op.

Tv-vært, iværksætter, forretningskvinde, forlagsejer, skuespillerinde, chefredaktør, forfatter, ambassadør, designer og danser.

Men vigtigst af alt først og fremmest Christiane. Energisk og altid i bevægelse.

Christiane Schaumburg-Müller står over for et helt nyt kapital, når hun 26. januar fylder 40 år.

- Jeg har valgt, at jeg ikke skal lave "Vild med dans" i år, selv om det er et drømmejob. Jeg har fokus på familien og vores planer. Og så er jeg begyndt at tænke meget over, hvad mine fremtidige år karrieremæssigt skal indebære.

- Jeg tror, at jeg skal ruskes lidt, og så er det, jeg laver denne her disruption for at bygge noget nyt op, fortæller hun.

Hun er i dialog med TV 2 om, hvad der skal ske, afslører hun.

- Jeg er slet ikke færdig med at lave tv. Men i takt med at jeg fylder 40 og føler en større modenhed og voksenhed, har jeg lyst til at lave noget mere autentisk og knap så låst, og hvor man mere mærker mig, siger hun og tilføjer:

- Men jeg tror ikke, at min tid hos "Vild med dans" er slut - næste år er der 20-sæsons jubilæum.

Christiane Schaumburg-Müller kom til verden på Frederiksberg i 1982 - på samme dato som sin mor, og de deler ikke blot samme fødselsdag, men også samme begejstring og optimisme, der gennemsyrer Christiane Schaumburg-Müller.

Med sig hjemmefra har hun også flid og arbejdsomhed.

Hun er datter af en højesteretsadvokat og en gymnasielærer. De blev skilt, da hun var lille, så hun er også vokset op med sin stedfar, Ole-far, som hun kalder ham.

Christiane Schaumburg-Müller visualiserer altid, hvad hun drømmer om, og hun så de internationale modemagasiner på de danske hylder for sig.

Derfor læste hun fransk og kommunikation på Copenhagen Business School for at forfølge drømmen om at stifte sit eget.

- Jeg tror, jeg selv gik akademikervejen, fordi jeg altid har følt, at jeg har været lidt god til meget og godt kunne lide at gå i skole. Og så betyder opdragelse også meget.

- Ikke fordi der har ligget forventninger og pres, men det var en anden tid, hvor man snakkede meget om, at man skulle have en uddannelse at falde tilbage på, siger Christiane Schaumburg-Müller og tilføjer:

- Det mener jeg i øvrigt ikke, at man skal i dag. For vi kan, hvad vi vil.

Der gik fire år inden studiestart, for efter gymnasiet turnerede hun Europa rundt som danser for tiden største danske musikstjerner.

Her vakte hun opmærksomhed. Da hun indstillede dansekarrieren og var godt i gang med universitetet, blev hun kontaktet af en instruktør, der tilbød hende rollen som rigmandsdatteren Mercedes i dramaserien "2900 Hapiness" over for ikoniske skuespillere som Malene Schwartz og Kjeld Nørgaard.

- Det var mit første spring ind i den verden, så det står virkelig som et højdepunkt, fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

Det blev en nøglerolle og begyndelsen på hendes omfangsrige repertoire.

Herfra blev hun nemlig vært på DR's musikmagasin "Boogie", TV 2's "Zulu Kvægræs", radiovært på The Voice og en del af ensemblet i "Live fra Bremen". Og så kom "Vild med dans".

- Da jeg blev tilbudt jobbet, var det det vildeste, jeg kunne forestille mig!, fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

Hun debuterede i september 2010. At kunne stå oprejst der iført overdådig kjole var noget nær et mirakel.

Måneder forinden havde hun brækket kravebenet under optagelserne af portrætprogrammet "Stjernerne på slottet" og pådrog sig en hjernerystelse og et piskesmæld.

Men tilbage i topform kom hun, og gennem tre sæsoner stod hun i spidsen for "Vild med dans", indtil hun stoppede i 2012 til stor overraskelse. Som nu var beslutningen dengang lige så velovervejet, understreger hun.

- Jeg fyldte 30 og havde en følelse af, at "Vild med dans" låste mig en smule. På daværende tidspunkt måtte jeg ikke lave meget andet ved siden af.

- Jeg ville gerne bevise for mig selv, at jeg kunne skabe min egen karriere og gøre mig uafhængig. Så jeg sagde op, velvidende at jeg var på toppen i et af mine drømmejob. Men jeg var sulten efter at tage styring. Så i stedet måtte jeg skabe min egen vej og mit eget brand.

Hendes første projekt på egne ben var en makeupbog. Målet var overhovedet at få den udgivet - kort efter kunne hun kalde sig bestsellerforfatter.

I 2014 realiserede hun drømmen at åbne sit eget magasin, ChriChri, opkaldt efter det kælenavn, hun fik, da hun var på udveksling i Frankrig. Samme år, som hun i øvrigt revydebuterede i Tivolis "Tam Tam".

Sideløbende med ChriChri har hun været med til at stifte et forlag, skabe tøjkollektionen Loved by CSM, stentøjsserien RAW og hudplejeserien Lille Kanin, og så er hun makeupmastodonten Max Factors skandinaviske ansigt udadtil.

Selv om hun lyder til at have mange timer i døgnet, arbejder hun samme antal som de fleste andre.

Hun har førhen arbejdet op til 60 timer om ugen. To uger efter at hun havde født sønnen Constantin, som hun fik med sin daværende mand, rapperen L.O.C., i 2016, var hun tilbage på job.

- Jeg har presset mig selv hårdt for at tjene mere, end husholdningen krævede, for at lægge til side, hvis der skulle komme dårlige perioder. Men det gør, at man ikke når at styre sin karriere, fordi man siger ja konstant. Der føler jeg roen og modenheden nu, fortæller Christiane Schaumburg-Müller.

- Jeg har bevist, at jeg kan styre den og godt tør stoppe, mens legen stadig er god. Det betyder langtfra, at legen stopper, har jeg erfaret. Det gør, at jeg kan fokusere på familien og kan gøre det med ro i maven.

Især de seneste to år er fokus skærpet.

- Jeg har i hvert fald haft følelsen af at rydde op i livet og fokusere meget mere på det nære - venner, familie og oplevelser er virkelig det, jeg lever for. For mig skal livet være et eventyr, siger hun.

For 2½ år siden slog lynet ned i Christiane Schaumburg-Müller. Kærligheden kom, da hun mindst ventede det, og hun var ved at finde - og genfinde - sig selv efter bruddet fra sin søns far. Selv om de gik fra hinanden som de bedste forældre til Constantin, var det en drøm, der brast.

Hun havde egentlig slet ikke lyst til at tage på date, men indvilgede i at gå en tur med sin venindes nabos ven, forretningsmanden Daniel Åxman.

Derfra er resten historie, som man siger.

- Jeg har fundet min livspartner. Jeg ved bare, at vi skal blive gamle sammen. Det er en indgroet følelse i mig, at det er bare os, siger Christiane Schaumburg-Müller.

- Vi klikker på en fuldstændig speciel måde, og så har vi et enormt fundament af god kommunikation. Og så mødes vi i en sindssyg stærk familiefølelse.

De deler de samme drømme for fremtiden - og den samme rastløshed.

Hun har brug for at blive rusket privat såvel som professionelt.

- Jeg er et enormt kontrastdrevet menneske. Jeg skal have regnvejret for at sætte pris på solen. Vi har vores base, og så skal vi ud at opleve alt det smukke i verden.

- Det har været sindssygt hårdt at være Daniel og jeg - nok mest mig - med det livssyn, når der er restriktioner. Jeg er så dårlig til, at nogle bestemmer over mig, siger hun og fortsætter:

- At være sammen i så mange lockdowns i de første 2½ år af vores forhold svarer til, at vi nærmest har været sammen i syv. Vi har været så intenst sammen, at vi har været igennem alt, siger Christiane Schaumburg-Müller med sit karakteristiske grin.

Med det afsæt er hun klar til at træde ind i 40'erne.

- Jeg føler mig virkelig godt tilpas og til rette. Jeg har en tryg tilværelse, og jeg føler en større ro, måske fordi jeg er ved blive voksen, funderer hun.

- Jeg har haft sindssygt meget energi og et drive til, at ingen skal putte mig i bås. Nu kan jeg bare mærke, at jeg har en anden modenhed. Jeg ved, hvad jeg vælger til - og vælger fra - for jeg har prøvet det meste.

Christiane Schaumburg-Müller elsker at have sine nærmeste til middag, og det kommer også til udtryk på hendes ønskeseddel. - Jeg elsker at dække hverdagsbord og festbord. Hver dag er der dækket bord herhjemme, og tingene er ført fra gryder over i skåle. Jeg er sindsysgt fascineret af at dække bord og ønsker mig ting såsom dækservietter, fortæller 40-års fødselaren, som også ønsker sig arvestykker fra familien. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christiane Schaumburg-Müller har været i den danske underholdningsbranche, siden hun var 25 år. Balancen mellem at være privat, personlig og professionel er hårfin, fortæller hun. - Man vil gerne personlig, men undgå at være for privat, for det private er også ens skjold og intimitet. Jeg tror, at rigtig mange private ting er meget private, når de sker. Men når du ser i bakspejlet, er det blevet til en personlig erfaring, du nu kan dele. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christiane Schaumburg-Müller glæder sig til at holde et brag af en 40-års fødselsdag - forhåbentlig til sommer når coronasituationen tillader det. På dagen kommer hendes familie og kærestens forældre til middag, som en kok kommer hjem og laver i parrets hjem. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
- At gøre sig umage er en kæmpe ting for mig, som jeg altid har gået sindssygt meget op i. Min egen succes har altid været drevet af, om jeg gør mig umage eller ej, siger Christiane Schaumburg-Müller. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Christiane Schaumburg-M¼ller
    - Jeg tror for mange, at de sidste to år har gjort - tvunget - os til at tænke mange tanker om, hvad vi vil, og hvad der betyder noget. Jeg har i hvert fald haft følelsen af at rydde op i livet og fokusere meget mere på det nære - venner, familie og gode oplevelser er virkelig det, jeg lever for. For mig skal livet være et eventyr, siger Christiane Schaumburg-Müller. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Christiane Schaumburg-M¼ller
    Christiane Schaumburg-Müller elsker at have sine nærmeste til middag, og det kommer også til udtryk på hendes ønskeseddel. - Jeg elsker at dække hverdagsbord og festbord. Hver dag er der dækket bord herhjemme, og tingene er ført fra gryder over i skåle. Jeg er sindsysgt fascineret af at dække bord og ønsker mig ting såsom dækservietter, fortæller 40-års fødselaren, som også ønsker sig arvestykker fra familien. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Christiane Schaumburg-M¼ller
    Christiane Schaumburg-Müller har været i den danske underholdningsbranche, siden hun var 25 år. Balancen mellem at være privat, personlig og professionel er hårfin, fortæller hun. - Man vil gerne personlig, men undgå at være for privat, for det private er også ens skjold og intimitet. Jeg tror, at rigtig mange private ting er meget private, når de sker. Men når du ser i bakspejlet, er det blevet til en personlig erfaring, du nu kan dele. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Christiane Schaumburg-M¼ller
    Christiane Schaumburg-Müller glæder sig til at holde et brag af en 40-års fødselsdag - forhåbentlig til sommer når coronasituationen tillader det. På dagen kommer hendes familie og kærestens forældre til middag, som en kok kommer hjem og laver i parrets hjem. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
  • Christiane Schaumburg-M¼ller
    - At gøre sig umage er en kæmpe ting for mig, som jeg altid har gået sindssygt meget op i. Min egen succes har altid været drevet af, om jeg gør mig umage eller ej, siger Christiane Schaumburg-Müller. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
112

Direktør efter dødsulykke: - Det er frygteligt

Guldborgsund

Knallertkører dræbt i ulykke: Nu har retten talt

Guldborgsund

- Det er en prøveballon, mener Dølle-formand

Indland

Dansk Erhverv: Vi genopbygger Børsen uanset hvad

112

Dødsulykke i Nakskov: 32-årig klemt mellem to gravemaskiner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland-Falster

Efter kæmpe-brand: Nu hænger den i en tynd tråd

Guldborgsund

Milliondyr havne-plan: Programlederen forlader sin stilling

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

Guldborgsund

Rosa fra Lolland så Børsen-spiret falde: - Det er helt vanvittigt

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Femern

Danmarkshistorie: Har udgravet 15 millioner kubikmeter jord, sten og sand

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

112

Kørte 135 km/t i 80-zone

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Casper kæmper for nedrivningstruet vandtårn

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Guldborgsund

Dølle-beslutning vakte ramaskrig: - Føj for s....

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken