Annonce
Bolig og livsstil

Christopher Læssø forundret over filmbranchen: Det er uacceptabelt

Christopher Læssø deltog i den 16. sæson af TV 2s seersucces "Vild med dans" i 2019, her dansede han med den professionelle danser Karina Frimodt. Parret nåede til finalen og endte på en tredjeplads. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Skuespiller Christopher Læssø forstår ikke, hvorfor den danske filmbranche laver så mange historiske film, når de ikke afspejler den tid, som vi lever i.

Tv-vært og skuespiller Christopher Læssø er træt.

Træt af den gammeldags tænkende filmbranche, hvor der langt hen ad vejen ikke er plads til etniske minoriteter.

- Vi er ikke så mange med et andet etnisk ophav end dansk i den danske filmbranche. Det er vi stadig bare ikke, siger han og pointerer, at det er et problem, som ikke handler om manglen på skuespillere af anden etnisk herkomst end dansk, men manglen på roller.

Derfor har han ventet på et generationsskift i filmbranchen, som ville skabe noget fornyelse.

Men grundet coronakrisen hvor film- og tv-branchen stod stille, er de unge instruktører og manuskriptforfattere kommet endnu længere bag køen og det er problematisk for skuespillere af andet etnisk ophav end dansk, mener Christopher Læssø.

- Os med et andet etnisk ophav end dansk er afhængige af unge filmskabere, der er vokset op med folk, der ser ud, som vi gør. Det er ikke de gamle instruktører, som vælger sådan nogle som os til deres film.

- Men fordi filmbranchen har været lagt ned, er det de etablerede, som får muligheden for at lave film, fordi man ved, at de kan sælge billetter i biografen, siger tv-værten.

Derfor har han været glad for muligheden for at medvirke i den nye serie "Blå bog for evigt", som er skabt af debutanten Claes Quaade, der er kendt fra den populære TV 2 Zulu-serie "Sjit Happens".

Komedieserien omhandler en gymnasieklasse, som samles til deres tiårs jubilæum. I serien spiller Christopher Læssø klassens klovn, Theis, som savner gymnasietiden, hvor han brillerede.

- Jeg spiller denne her sjove og selvsikre fyr, som i virkeligheden er helt vildt usikker, og det ret sjovt at spille den rolle, fordi jeg selv var ham den sjove i gymnasiet.

- Så jeg kan genkende ret meget af mig selv i Theis, og synes også, at det er ret fedt at få folk til at grine, siger den 36-årige skuespiller, som har en dansk mor og en far, som kommer fra Mali.

Christopher Læssø blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2013 og har siden medvirket i en række spillefilm, som den svenske film "The Square" fra 2017, og komediefilmen "De frivillige" fra 2019. Derudover har han medvirket i flere danske serier og har også arbejdet som tv-vært.

Til trods for stor succes som skuespiller, mener den garvede tv-vært, at det fortsat er et problem, når den danske filmbranche bliver ved med at producere historiske filmdramaer som "Margrete den første", "Pagten" og "Skyggen i mit øje".

Både fordi man som skuespiller af et andet etnisk ophav dansk ikke har en chance for at være en del af de mange projekter, og fordi filmene ikke afspejler den tid, vi lever i og ikke nødvendigvis de problematikker, som eksisterer i nutiden, mener han.

- Hvorfor skal der laves så mange periodefilm, når de problemer som fandtes for 70-80 år siden, ikke nødvendigvis er de samme som i dag? Det er, som om de vil undgå at fortælle de vigtige fortællinger fra nutiden om race og køn. Hvad er det for en slags berøringsangst?

- Vi holder alle sammen vores kæft, men i virkeligheden navigerer vores arbejdsplads os i en retning, hvor vi ikke får lov til at være med i en stor del af projekterne, siger den tidligere vært på "Danmark har talent".

Han understreger dog, at han ikke ønsker, man skal stoppe med at lave historiske dramaer, da det er en glimrende genre, som han også selv holder meget af.

Men han forstår ikke hvorfor den danske film- og tv-branche fuldstændig overser, at indvandring til Danmark startede længe før 1960'erne.

- Helt ærligt, så synes jeg, man burde åbne en historiebog og se på, hvordan folkestrømningerne var i verden, og hvordan indvandringen så ud til Danmark.

- Der har altid været indvandring, men det er, som om det er glemt i den danske populærkultur, siger Christopher Læssø.

Derfor håber tv-værten, at de unge film- og tv-skabere som er på vej ind i branchen, har et langt mere nuanceret blik på de nødvendige og vigtige samfundsdebatter, som han mener, der kan skabes i film og tv.

- Jeg er færdig med at acceptere, at det bare er sådan, verden er. Jeg håber og tror på, at de unge filmskabere kommer på banen og laver nogle anderledes film end dem, vi ser i dag, siger den 36-årige skuespiller.

Første afsnit af "Blå bog for evigt" havde premiere den 5. september på TV 2 Play og TV 2 Zulu. Herefter får et nyt afsnit premiere hver søndag.

Christopher Læssø medvirkede i den prisvindende satiriske film "The Square" i 2017. Filmen fik Guldpalmen ved Cannes filmfestival og var også nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film. (Arkivfoto) Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix
  • Finalen i Vild med Dans i Forum Horsens
    Christopher Læssø deltog i den 16. sæson af TV 2s seersucces "Vild med dans" i 2019, her dansede han med den professionelle danser Karina Frimodt. Parret nåede til finalen og endte på en tredjeplads. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
  • FRANCE-CANNES-FILM-FESTIVAL
    Christopher Læssø medvirkede i den prisvindende satiriske film "The Square" i 2017. Filmen fik Guldpalmen ved Cannes filmfestival og var også nomineret til en Oscar for bedste udenlandske film. (Arkivfoto) Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland