Annonce
Bolig og livsstil

Claes Bangs vanvidsår koster privat: Har ikke været hjemme i ni måneder

Skuespiller Claes Bang har haft travlt, siden han i 2017 tog verden med storm i "The Square". (Arkiv) Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix

Hele branchen så med, da Claes Bang fik sit internationale gennembrud i Cannes. Det mærker han nu.

Hvis man kan tale om en rolle, der er livsforandrende, så må det være den, Claes Bang scorede i Ruben Östlunds "The Square", der vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i 2017.

Siden da har intet i hvert fald været det samme for den 52-årige skuespiller.

Kort efter landede han rollen i filmen "The Girl in the Spider's Web", og siden har udlandet hevet og flået i den 194 centimeter høje, mørkhårede dansker.

- Når sådan en film vinder i Cannes, så ser hele branchen det. Så sidder de og stirrer på mig, som de aldrig har set før: Jeg har en god spillealder, jeg kan både spille midt-fyrre plus minus en fem-syv år, og jeg har virkelig meget erfaring, for jeg har været skuespiller i rigtig mange år, forklarer Claes Bang og uddyber:

- De kan se, at jeg kan bære en hovedrolle i en spillefilm på to og en halv time, og at jeg har så godt et engelsk, at det er muligt at bruge mig. Så de kigger på en vare og tænker, at den er anvendelig. Det er min fornemmelse af, hvad "The Square" har gjort for mig, siger skuespilleren.

En ting, succesen med filmen helt konkret har sørget for, er at lande ham en gennemgående rolle i femte og sidste sæson af den populære tv-serie "The Affair", der vises på HBO Nordic.

- Sarah Treem, der står bag serien, så "The Square", og som jeg har hørt det, så var hun ikke i tvivl om, at hun ville have mig i rollen, siger Claes Bang.

- Jeg er selv mega fan af "The Affair", og hvis nogen for et år siden havde bedt mig om at lave en top tre over serier, jeg gerne ville være med i, så var den højt på listen. Derfor tænkte jeg heller ikke ét sekund, da de spurgte, om jeg ville være med, siger Claes Bang.

Og han blev sådan set bare spurgt. Han skulle ikke igennem måneders casting for at bevise sit værd.

- Det føles helt sindssygt privilegeret at stå i den situation, at jeg næsten ikke forstår det. Det betyder jo, at jeg har afleveret noget andet arbejde, som nogle har set og synes fungerer, siger han.

Men Sarah Treem er ikke den eneste, der har fået øjnene op for danskeren. Claes Bang har ud over "The Affair" tre hovedroller i internationale filmproduktioner, der snart får premiere, samt titelrollen i Netflix' kommende serie "Dracula".

Bagsiden af medaljen er, at Claes Bang har haft så meget at lave, at han stort set ikke har været hjemme siden sidste efterår.

- Jeg tog af sted til Los Angeles for at lave "The Affair" den 1. november, og så tog jeg direkte derfra til London for at lave "Dracula". I de ni måneder har jeg været hjemme sammenlagt en uge, for det er, hvad der har været tid til, siger skuespilleren.

- Min kone har rejst så meget med, hun nu kunne og har haft tid til, for vi er enige om, at den medvind, jeg har fået, skal udnyttes. Både på grund af det potentiale, der er i det, fordi det er sjovt, og så spiller den økonomiske del selvfølgelig også ind. Der er penge at tjene, siger Claes Bang.

Til gengæld har det kostet på den konto, der står ægteskab og privatliv på.

- Sådan som det har set ud det seneste halvandet år, har været for hårdt. Det er nødt til at blive justeret. Vi ses for lidt, og det bliver for fragmentarisk. Det har ikke været mit ønske, at jeg aldrig skulle være hjemme. Jeg vil enormt gerne rejse for at lave de ting, men jeg bor i Danmark, og det bliver jeg ved med, forklarer Claes Bang.

Men mens udlandet flår i skuespilleren, så vælter det ikke ind med tilbud om danske roller.

- Der er ikke noget arbejde i Danmark. Det gør ikke så meget, så længe indholdet er godt og interessant i de udenlandske roller, jeg bliver tilbudt.

- Men der kommer ingen tilbud herhjemme fra, og det er jo ren spekulation at forsøge at regne ud hvorfor, og det forsøger jeg at afholde mig fra, jeg ved jo ikke, hvad de taler om på deres møder, siger skuespilleren.

Sidste gang, Claes Bang spillede en større rolle i en dansk produktion, var i "Broen" tilbage i 2013.

- I forhold til min familie og mit liv herhjemme ville det da være rart at have en større opgave i Danmark, så jeg kunne være her en periode og ikke hele tiden var i en kuffert, og at min kone og jeg ikke skulle rejse så meget for at finde hinanden. Rent logistisk har det jo en betydning, hvor jeg arbejder, siger han.

Femte sæson af "The Affair", hvor Claes Bang spiller med, har premiere den 26. august på HBO Nordic.

  • Danske stjerner forenes i ny Hollywood-film
    Skuespiller Claes Bang har haft travlt, siden han i 2017 tog verden med storm i "The Square". (Arkiv) Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum