cookie-og-privatlivspolitik
Skuespiller Claes Bang har haft travlt, siden han i 2017 tog verden med storm i "The Square". (Arkiv)
Skuespiller Claes Bang har haft travlt, siden han i 2017 tog verden med storm i "The Square". (Arkiv)
Foto: Loic Venance/Ritzau Scanpix

Gossip

Claes Bangs vanvidsår koster privat: Har ikke været hjemme i ni måneder

Hele branchen så med, da Claes Bang fik sit internationale gennembrud i Cannes. Det mærker han nu.
19. august 2019 kl. 09:00 Af Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus

Annonce

Hvis man kan tale om en rolle, der er livsforandrende, så må det være den, Claes Bang scorede i Ruben Östlunds "The Square", der vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i 2017.

Siden da har intet i hvert fald været det samme for den 52-årige skuespiller.

Kort efter landede han rollen i filmen "The Girl in the Spider's Web", og siden har udlandet hevet og flået i den 194 centimeter høje, mørkhårede dansker.

- Når sådan en film vinder i Cannes, så ser hele branchen det. Så sidder de og stirrer på mig, som de aldrig har set før: Jeg har en god spillealder, jeg kan både spille midt-fyrre plus minus en fem-syv år, og jeg har virkelig meget erfaring, for jeg har været skuespiller i rigtig mange år, forklarer Claes Bang og uddyber:

- De kan se, at jeg kan bære en hovedrolle i en spillefilm på to og en halv time, og at jeg har så godt et engelsk, at det er muligt at bruge mig. Så de kigger på en vare og tænker, at den er anvendelig. Det er min fornemmelse af, hvad "The Square" har gjort for mig, siger skuespilleren.

En ting, succesen med filmen helt konkret har sørget for, er at lande ham en gennemgående rolle i femte og sidste sæson af den populære tv-serie "The Affair", der vises på HBO Nordic.

- Sarah Treem, der står bag serien, så "The Square", og som jeg har hørt det, så var hun ikke i tvivl om, at hun ville have mig i rollen, siger Claes Bang.

- Jeg er selv mega fan af "The Affair", og hvis nogen for et år siden havde bedt mig om at lave en top tre over serier, jeg gerne ville være med i, så var den højt på listen. Derfor tænkte jeg heller ikke ét sekund, da de spurgte, om jeg ville være med, siger Claes Bang.

Og han blev sådan set bare spurgt. Han skulle ikke igennem måneders casting for at bevise sit værd.

- Det føles helt sindssygt privilegeret at stå i den situation, at jeg næsten ikke forstår det. Det betyder jo, at jeg har afleveret noget andet arbejde, som nogle har set og synes fungerer, siger han.

Men Sarah Treem er ikke den eneste, der har fået øjnene op for danskeren. Claes Bang har ud over "The Affair" tre hovedroller i internationale filmproduktioner, der snart får premiere, samt titelrollen i Netflix' kommende serie "Dracula".

Bagsiden af medaljen er, at Claes Bang har haft så meget at lave, at han stort set ikke har været hjemme siden sidste efterår.

- Jeg tog af sted til Los Angeles for at lave "The Affair" den 1. november, og så tog jeg direkte derfra til London for at lave "Dracula". I de ni måneder har jeg været hjemme sammenlagt en uge, for det er, hvad der har været tid til, siger skuespilleren.

- Min kone har rejst så meget med, hun nu kunne og har haft tid til, for vi er enige om, at den medvind, jeg har fået, skal udnyttes. Både på grund af det potentiale, der er i det, fordi det er sjovt, og så spiller den økonomiske del selvfølgelig også ind. Der er penge at tjene, siger Claes Bang.

Til gengæld har det kostet på den konto, der står ægteskab og privatliv på.

- Sådan som det har set ud det seneste halvandet år, har været for hårdt. Det er nødt til at blive justeret. Vi ses for lidt, og det bliver for fragmentarisk. Det har ikke været mit ønske, at jeg aldrig skulle være hjemme. Jeg vil enormt gerne rejse for at lave de ting, men jeg bor i Danmark, og det bliver jeg ved med, forklarer Claes Bang.

Men mens udlandet flår i skuespilleren, så vælter det ikke ind med tilbud om danske roller.

- Der er ikke noget arbejde i Danmark. Det gør ikke så meget, så længe indholdet er godt og interessant i de udenlandske roller, jeg bliver tilbudt.

- Men der kommer ingen tilbud herhjemme fra, og det er jo ren spekulation at forsøge at regne ud hvorfor, og det forsøger jeg at afholde mig fra, jeg ved jo ikke, hvad de taler om på deres møder, siger skuespilleren.

Sidste gang, Claes Bang spillede en større rolle i en dansk produktion, var i "Broen" tilbage i 2013.

- I forhold til min familie og mit liv herhjemme ville det da være rart at have en større opgave i Danmark, så jeg kunne være her en periode og ikke hele tiden var i en kuffert, og at min kone og jeg ikke skulle rejse så meget for at finde hinanden. Rent logistisk har det jo en betydning, hvor jeg arbejder, siger han.

Femte sæson af "The Affair", hvor Claes Bang spiller med, har premiere den 26. august på HBO Nordic.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce