cookie-og-privatlivspolitik
Dette portræt af dronning Margrethe er malet af kunstneren Jørgen Boberg i 2000 og er en del af udstillingen på Frederiksborg Slot, som dronningen åbner den 16. juni.
Dette portræt af dronning Margrethe er malet af kunstneren Jørgen Boberg i 2000 og er en del af udstillingen på Frederiksborg Slot, som dronningen åbner den 16. juni.
Foto: Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot/Free

Gossip

Coronakrisen spændte ben: Nu kan Dronningen vise sine portrætter

Udstillingen, der fejrer dronningens 80-års fødselsdag, blev udskudt i april på grund af coronakrisen.
02. juni 2020 kl. 16:56 Af Ritzau

Annonce

I år fylder dronning Margrethe 80 år, og det bliver blandt meget andet fejret, ved at dronningen den 16. juni åbner en udstilling med portrætter af majestæten gennem hendes lange liv.

Det skriver Frederiksborg Slot i en pressemeddelelse.

Udstillingen skulle egentlig allerede have været åbnet i begyndelsen af april. Men på grund af coronakrisen blev den udskudt ligesom mange andre dele af dronningens 80-års fødselsdag.

Ud over udstillingen blev også en gallaforestilling på Det Kongelige Teater, et tv-program om børns fødselsdagshilsner til dronningen og en festmiddag på Fredensborg Slot udskudt.

Men den 16. juni klokken 15 bliver der åbnet for udstillingen med portrætterne af dronningen. Det sker på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot i Hillerød.

Udstillingen viser ifølge museet dronningens "liv, virke og særlige interesser". Portrætterne strækker sig fra hendes barndom og ungdom - og helt op til i dag.

Museet har lavet en særlig afdeling med portrætter af dronningen lavet i hendes tid som regent. Og endnu en særlig afdeling, der handler om dronningens interesse for billed-, tekstil- og scenekunst.

Som en del af åbningen vil dronningen også afsløre et helt nyt portræt. Det er lavet af kunstneren Niels Strøbek, som har malet en del portrætter af majestæten og andre kongelige gennem tiden.

Udstillingen på Frederiksborg Slot er åben for offentligheden fra den 17. juni til den 31. december.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce