Annonce
Bolig og livsstil

Coster-Waldau: Det var rørende at optage den sidste scene i Game of Thrones

Nikolaj Coster-Waldau er en af de danske skuespillere, der har formået at slå igennem i udlandet. Han er for tiden igang med optagelserne til actionfilmen "The Silencing". Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Den danske skuespiller har brugt ti år af sit liv på at spille ridderen Jaime Lannister i "Game of Thrones".

Det er de færreste skuespillere, der i løbet af deres karriere får lov til at arbejde med den samme rolle i ti år i træk og bruge årevis på at undersøge, hvad deres karakter er gjort af.

Men det er ikke desto mindre, hvad danske Nikolaj Coster-Waldau har fået lov til i "Game of Thrones", hvor han har spillet ridderen Jaime Lannister, siden første sæson af den ultrapopulære tv-serie rullede over skærmen i 2011.

Derfor var det rørende for den 48-årige skuespiller at lave de sidste optagelser til ottende og sidste sæson af serien og sige endegyldigt farvel til "Game of Thrones".

Men han sluttede med manér.

Den allersidste scene, Nikolaj Coster-Waldau optog, var scenen, hvor han stikker et sværd i maven på skurken Euron Greyjoy - spillet af danske Pilou Asbæk - og dræber ham efter en lang og blodig slåskamp i femte afsnit af ottende sæson.

- Det var en fed sidste scene, en smuk location og en perfekt måde at slutte på.

- På det tidspunkt havde jeg set mange af mine kolleger optage deres sidste scener, og derfor havde jeg set mange tårer og smukke taler, så jeg vidste ligesom, hvad jeg kunne forvente, fortalte Nikolaj Coster-Waldau til et pressearrangement i London i februar.

Under optagelserne til ottende og sidste sæson af "Game of Thrones" blev det en tradition, at seriens skabere, David Benioff og D.B. Weiss, holdt tale, når en af seriens hovedkarakterer havde indspillet deres sidste scene.

Skuespillerne fik også et såkaldt storyboard med en af deres scener som en gave, og det var et følelsesladet øjeblik for Nikolaj Coster-Waldau, da der blev sagt "cut" for sidste gang, og David Benioff og D.B. Weiss holdt tale for ham.

- Jeg forventede egentlig ikke at blive rørt, men jeg tror, jeg fik en akut allergi, der gav lidt tårer i øjnene, siger han og smiler.

- Det er ti år af mit liv, og hvis man - lige meget hvem man er - tænker tilbage på, hvordan ens liv var for ti år siden, så har meget ændret sig. Det er det, tid gør. For ti år siden var mine to døtre små, og nu er min ældste datter 18 år og har fået sig en kæreste, siger han.

Nikolaj Coster-Waldau er taknemmelig for, at han har fået lov til at spille netop Jaime Lannister, som han kalder en interessant karakter.

- Selv om omstændighederne i Game of Thrones-universet er så ekstreme, kan man stadig relatere til Jaime, og i mine øjne har han et meget stærkt moralsk kompas. Han er en mand, der er i høj grad er villig til at gøre det, han har sat sig for, siger han.

Nikolaj Coster-Waldau er stolt af at have været del af en tv-serie, der har haft så stor betydning og succes, som "Game of Thrones" har. Men han roser også seriens skabere for at slutte, mens mange fans er sultne efter mere.

- David Benioff og D.B. Weiss har insisteret på at slutte serien på den måde, de ville, i stedet for at lade sig friste til at fortsætte i tre-fire år mere. De har sagt: "Det er den her historie, vi vil fortælle, og den bliver ikke længere".

Og selv om det er vemodigt at sige farvel til så langt og succesfuldt et kapitel i skuespilkarrieren, er Nikolaj Coster-Waldau til dels også lettet over, at "Game of Thrones" nu er slut.

- Jeg elsker mit arbejde, og jeg elsker at lave skuespil, så det er dejligt at kunne gå videre til noget andet, men selvfølgelig kommer jeg til at savne alle de fantastiske mennesker, jeg har arbejdet med i serien, siger han.

  • Nikolaj Coster-Waldau, Nikolaj Coster-Waldau
    Nikolaj Coster-Waldau er en af de danske skuespillere, der har formået at slå igennem i udlandet. Han er for tiden igang med optagelserne til actionfilmen "The Silencing". Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet