cookie-og-privatlivspolitik
Ved programmets begyndelse vejer Cutfather 98 kilo, men på tre måneder smider han 15 kilo og slutter eksperimentet med en vægt på 83 kilo.

3

Billeder

Ved programmets begyndelse vejer Cutfather 98 kilo, men på tre måneder smider han 15 kilo og slutter eksperimentet med en vægt på 83 kilo.
Foto: PR-foto/Discovery/Per Arnesen/Free

Gossip

Cutfathers vilde vægttab: Det har været vanvittig hårdt

Kiloene er raslet af den tidligere X Factor-dommer Mich "Cutfather" Hedin efter hans deltagelse i tv-programmet "12 uger i helvede".
02. september 2021 kl. 08:00 Af Ritzau

Det var nu eller aldrig, hvis der skulle gøres noget ved vægten.

Derfor begyndte den 53-årige musikproducer Mich "Cutfather" Hedin at træne under den første coronanedlukning. Efter nedlukningen holdt de gode vaner ved, men han ville gerne tabe sig mere - og vigtigst af alt få en sundere livsstil.

Derfor kom det som sendt fra himlen, da Cutfather blev tilbudt at deltage i Discovery+ serien "12 uger i helvede", hvor seks kendte danskere deltager i et intenst eksperiment for at blive sundere.

- Jeg havde et virkelig højt sukkerforbrug og havde en slikskuffe i hjemmet, i bilen og i musikstudiet. Det var en vane, jeg godt kunne tænke mig at få bugt med, fortæller han.

I programmet må deltagerne hverken spise sukker eller drikke alkohol. Samtidig skal de faste 16 timer i døgnet og følge en striks kostplan. Derudover skal de powerwalke i en time hver morgen og udføre en times træning seks dage om ugen.

Annonce

- Det var sindssygt udfordrende og voldsomt tidskrævende.

- Det var meget psykisk hårdt, fordi man bliver afkoblet fra andre mennesker. Særligt når det kommer til mad. Jeg skulle spise på bestemte tidspunkter, og hvis det ikke passede min familie, så måtte jeg spise alene, fortæller han om den udfordrende proces.

Det var ikke kun maden, som satte ham på prøve.

Det var også hårdt at opretholde en almindelig hverdag i løbet af de tre måneder, da han ofte var utrolig træt og udmattet - særligt i begyndelsen af forløbet.

- Jeg var simpelthen nødt til at tage en lur de fleste dage, siger han.

Annonce

Det betød også at han heller ikke altid var klar i hovedet, når han skulle arbejde.

- Jeg er et par gange endt med at tage på arbejde i studiet uden min computer, som er mit eneste arbejdsredskab.

Mich "Cutfather" Hedin arbejder til hverdag som musikproducer, han har arbejdet sammen med flere store kunstnere som Christina Aguilera, Robyn og Pink. Han blev dog først landskendt, som dommer i sæson fire og fem af talentshowet "X faktor" der rullede over skærmen i 2011 og 2012 på DR.

Selv om det har været tre benhårde måneder, har gevinsten også været stor, da musikproduceren er endt med at smide 15 kilo ved eksperimentets afslutning.

Men slutvægten på 83 kilo er måske lidt for lav for den tidligere X Faktor-dommer.

Annonce

- Til sidst i programmet ser jeg helt afpillet ud. Det er der også flere, der har sagt til mig, og sådan har jeg jo heller ikke lyst til at se ud, siger han og fortæller, at han har taget en lille smule på i sommerferien.

- Jeg har da fået spist noget god mad og nogle is, fortæller Cutfather.

Til trods for de ekstra kilo vil musikproduceren gerne fortsætte den sunde livsstil og går fortsat en times powerwalk hver morgen. For selv om han ikke ønsker at leve så fanatisk som under tv-programmet, vil han gerne undgå at tage for meget på igen.

Og det tror Mich "Cutfather" Hedin også på kan lade sig gøre.

- Jeg har en fornemmelse af, at det holder ved, fordi jeg var i gang med et vægttab inden programmet. Hvis ikke jeg havde været det, tror jeg sagtens, det kunne været endt ud i en yoyovægt situation, hvor jeg havde taget det hele på igen, fortæller den 53-årige musikproducer.

Annonce

De andre deltagere i eksperimentet er skuespillerinde Iben Hjejle, tv-vært Signe Lindkvist, skuespiller Esben Dalgaard, komiker Simon Juul og skuespillerinde Anne Louise Hassing.

Programmet får premiere på Discovery+ og Kanal 5 den 2. september.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

AF: JOHN WENNERWALD

Hurra for lokale holdninger 12. september 2021 kl. 22.15

AF: TOM AHLQVIST

Frivilligt socialt arbejde… 11. september 2021 kl. 09.06

AF: PAW HALLANDSON

Trilogien om Østerbroskolen part 3 09. september 2021 kl. 20.36

Annonce

ANNONCE