cookie-og-privatlivspolitik
Morten Hee Andersen er meget benyttet i DR's dramaserier. I "Herrens veje" fra 2017 spiller han præstesønnen august, mens han i "Fred til lands" fra 2019 spiller psykopaten Mike. (Arkivfoto)
Morten Hee Andersen er meget benyttet i DR's dramaserier. I "Herrens veje" fra 2017 spiller han præstesønnen august, mens han i "Fred til lands" fra 2019 spiller psykopaten Mike. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

DR sætter ansigter på rollerne i ny seriesatsning

DR-favoritten Morten Hee Andersen får hovedrollen i kanalens nye komediedrama om en entreprenør, der skabte et verdensomspændende produkt til krøller.
08. oktober 2021 kl. 15:41 Af Ritzau

Han har spillet med i DR's seriesucceser "Herrens veje" og "Fred til lands", og nu får han endnu en rolle i et stort DR-drama.

Der er tale om 30-årige Morten Hee Andersen, der nu skal spille hovedrollen i den kommende serie "Carmen Curlers", som DR netop har præsenteret holdet bag.

I serien skal han spille over for blandt andre Maria Rossing, Rosalinde Mynster, Lars Ranthe, Fanny Bornedal og Mille Lehfeldt.

"Carmen Curlers" er frit baseret på entreprenøren Arne Bybjergs erhvervseventyr i 1960'erne, da han opfandt curlers til kvinder, som betød, at de ikke længere behøvede at gå til frisøren for at få deres hår krøllet.

Produktet, der fik navnet Carmen Curlers, blev voldsomt populært og solgt over hele verden. Fabrikken lå i Kalundborg, hvor Arne Bybjerg - kaldet Axel i serien - havde over 3000 ansatte, som primært var kvinder.

Annonce

Succesen smittede af på hele den sjællandske by, og det er noget af det, som DR-serien vil beskæftige sig med.

Instruktør Natasha Arthy siger til DR, at 1960'erne er en spændende tid at dykke ned i.

- Min generation står på skuldrene af disse kvinder. Meget har ændret sig siden dengang. Alligevel er der overraskende mange emner, problemstillinger og samtaler, der på godt og ondt vækker genklang i vores tid.

- Axel er på mange måder foran sin tid. Men han har også et lidt firkantet syn på kvinder, hvilket er dejligt paradoksalt, da hans ikoniske papillot er med til at sætte gang i kvindernes frigørelse, udtaler Natasha Arthy.

Serien betegnes som en blanding af komedie og drama. Den får premiere i efteråret 2022.

Annonce

DR har allerede planlagt en sæson to, som udkommer i efteråret 2023.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE