cookie-og-privatlivspolitik
Når tv-vært Katrine Muff Enevoldsen maler med akvarelfarver ved sit runde spisebord på Vesterbro i København, foregår det ofte med en krimi af Katrine Engberg på lydbog i ørerne.
Når tv-vært Katrine Muff Enevoldsen maler med akvarelfarver ved sit runde spisebord på Vesterbro i København, foregår det ofte med en krimi af Katrine Engberg på lydbog i ørerne.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

DR-vært om særlig hobby: Det får mig til at zone ud

Tv-vært Katrine Muff Enevoldsen nyder at male med akvarelfarver, fordi hun bruger hjernen på en ny måde.
19. februar 2021 kl. 09:30 Af Ritzau

Annonce

Jeg er en af de få, der ikke har en surdej eller strikker.

Sådan beskriver tv-vært på DR's "Fællessang - hver for sig" Katrine Muff Enevoldsen sig selv, når hun bliver spurgt til sine hobbyer.

Den 35-årige sangerinde finder i stedet rum til fordybelse, når hun maler med akvarelfarver, og hun føler sig sej, når malingen flyder ud og ligner eksplosioner af fyrværkeri.

Hvad er din hobby?

- Jeg er begyndt at male med akvarelfarver, og det er virkelig dejlig fordybelse.

Annonce

- Man kan bare lade det ligge, og så kan man putte vand på igen dagen efter og sidde og gnide i det, og så sker der noget nyt. Så på den måde er det ikke så definitivt. Det er dejligt for mig, at man ikke rigtig laver fejl, når man maler.

Hvad giver det dig?

- Det giver noget ro. Jeg kan mærke, at min hjerne ikke er vant til at beskæftige sig på den måde. Den er vant til at få information visuelt enten gennem en telefon eller fra en tekst, som jeg skal skrive en melodi til.

- Her skal jeg ikke forholde mig til noget, og det er som om, at det bliver mere zen-agtigt. Jeg fordyber mig på en anden måde, end når jeg kigger på en skærm. Det er dejligt, at der er noget, der går lidt langsomt, og hvor jeg zoner ud oppe i hovedet.

Hvordan opstod din interesse?

Annonce

- Det opstod ved, at jeg arbejdede i en fritidsklub. Der var jeg egentlig ansat til at stå for musikdelen, men jeg fik møvet mig mere og mere ind i det kreative. Så sad jeg derinde og malede eller lavede perleplader og snakkede med børnene. På en måde var det meget hyggeligere og mere mig.

- Og så fandt jeg ud af, at jeg godt kan lide det her med akvarelfarver. Måden de bevæger sig på papiret, synes jeg er dejligt beroligende.

Hvad er dine bedste råd til en nybegynder?

- Køb noget rigtigt tykt papir, læg papiret i blød, og mal på vådt papir. Når man så putter farve på sin pensel, og sætter den ned på papiret, så bliver det nærmest til fyrværkeri, hvor det hele flyder ud.

- Og så er mit gode råd: Stop, når du synes, det er flot. Lad være med at male mere på det, og lad det tørre. For man kan meget hurtigt komme til at blande alle farverne sammen, og så sidder man bare med en brun klump til sidst.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE