cookie-og-privatlivspolitik
Regnar Grasten har sikret sig filmrettighederne til Leonora Christina Skovs seneste bestseller "Den, der lever stille". Filmen handler om forfatterens eget liv. (Arkivfoto)
Regnar Grasten har sikret sig filmrettighederne til Leonora Christina Skovs seneste bestseller "Den, der lever stille". Filmen handler om forfatterens eget liv. (Arkivfoto)
Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix

Gossip

Dansk bestseller-forfatters liv skal filmatiseres

Til december næste år kan forfatter Leonora Christina Skov se sit liv udspille sig på det store lærred.
19. august 2019 kl. 09:43 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

Hun har solgt hundredtusindvis af bøger, men næste år venter et nyt kapitel for forfatter Leonora Christina Skov.

For første gang nogensinde bliver en af hendes bøger nemlig filmatiseret, når Regner Grasten kaster sig over bogen "Den, der lever stille", der handler om forfatterens eget liv.

Det oplyser Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

- Jeg havde aldrig troet, det skulle komme dertil, hvor jeg ville se en af mine bøger filmatiseret, og at det skulle være "Den, der lever stille", der jo handler om mit eget liv, er helt surrealistisk, siger Leonora Christina Skov.

Regner Grasten, der står bag succeser som "Kærlighed ved første hik" og "Hvidstengruppen", har store forventninger til filmatiseringen.

- Ingen tvivl om, at "Den, der lever stille" kan blive en af årets store filmsucceser og en film, der vil sætte sig dybe spor hos danskerne, som det gjorde med "Hvidstengruppen". Men også internationalt vil "Den, der lever stille" få en stor gennemslagskraft på de store festivaler, siger han.

Bogen er solgt i 120.000 eksemplarer og har ligget i toppen af bestsellerlisterne i 62 uger. Leonora Christina Skov blev desuden tildelt De Gyldne Laurbær - boghandlernes pris - for bogen.

"Den, der lever stille" handler om Leonora Christina Skovs eget liv og kommer ind på emner som seksualitet, identitet og forfatterens anstrengte forhold til sine forældre.

Regner Grastens datter, Puk Grasten, der også står bag den prisvindende film "37", skal instruere "Den, der lever stille". Filmen ventes at få premiere i december næste år.

- Historien fortæller nærværende om et liv kontrolleret af skyld, ensomhed, vrede og en mor, der ikke kan elske sit barn. Igennem historien kæmper Leonora Christina Skov med at blive fri. Ikke fri ved at flygte væk, men blive fri ved at finde svaret på, hvorfor hendes mor hader hende, fortæller Puk Grasten om bogen og tilføjer:

- Det uhyggelige i "Den, der lever stille" er, hvor skræmmende genkendelig, den er for mange, da alle har mærket den sociale kontrol for, hvordan man burde leve. Mange kan se sig selv i historien, men ikke alle er sluppet ud. Det er et hårdt liv at være vidne til, men også inspirerende at turde leve sit eget liv og ikke det liv andre pådutter én.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce