cookie-og-privatlivspolitik
Den danske dj og producer har holdt sig fra alkohol siden maj 2018. Forud gik en lang årrække med et masivt misbrug, der både påvirkede ham privat og professionelt.
Den danske dj og producer har holdt sig fra alkohol siden maj 2018. Forud gik en lang årrække med et masivt misbrug, der både påvirkede ham privat og professionelt.
Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Gossip

Dansk stjerne-dj's skillevej: Jeg måtte vælge mellem vodkasjusser og min familie

Dj'en Faustix har i mange år haft et alkoholmisbrug. Nu vil han have gymnasieelever til at feste uden alkohol.
10. august 2019 kl. 16:10 Af Af Signe Julie Andersen, ritzau fokus

Annonce

Han har produceret musik med verdensstjerner som Diplo og Major Lazer, storhittet med sange som "Come Closer", "Thorns" og "Crying In The Sun" og modtaget en guldplade i USA.

Og så har han i mange år haft et alkoholmisbrug.

For den danske stjerne-dj Faustix, der i øjeblikket er aktuel med singlen "Need You", har livet i musikbranchen både budt på store opture, men også på en stor kamp.

Efter at have erkendt, at han i lange perioder har været afhængig af alkohol, lykkedes det ham dog via en kold tyrker at vriste sig fri af spruttens jerngreb.

I maj 2018 lagde han endegyldigt vodkadrinks og shots på hylden, og nu kæmper den danske dj for, at unge gymnasieelever ikke skal begå de samme fejl, som han selv har gjort.

- Det er vigtigt for mig at fortælle, at der er en udvej. Man bliver mere til stede ved ikke at drikke hver gang, man er ude, siger Faustix, som har det borgerlige navn Morten Brangstrup Olsen.

Budskabet prøver han at udbrede til de unge igennem kampagnen "Fuld af liv", som han har skabt i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden.

Konkret tager dj'en ud på danske gymnasier og spiller op til morgenfest.

Modsat klassiske gymnasiefester er vodka-Redbulls og fadøl erstattet af kaffe og croissanter, og festen foregår i morgentimerne, så eleverne kan feste, før det ringer ind.

Kampagnen har til formål at sætte fokus på, hvordan musik, venner og fællesskab er mere afgørende end alkohol, når det kommer til at skabe en fest.

For Faustix handler det ikke om at pådutte nogen at holde op med at drikke.

Han ønsker blot, at der bliver øget fokus på at drikke med måde, fordi han selv har mærket på egen krop og sjæl, hvad et alkoholmisbrug gør.

- Dengang jeg drak, mens jeg optrådte, gemte jeg mig bag alkoholen. Jeg tyrede bare vodkasjusser ned, indtil jeg ikke kunne huske mere.

- Jeg arbejder i et miljø, hvor alkohol fylder rigtig meget i det, vi laver. Der skal hele tiden være en vodka-Redbull eller en fadbamse involveret til en god fest, fortæller Faustix.

For den danske dj var øl og vodka blandt favoritterne, når han skulle dulme nerverne forud for en koncert. Men indtaget af vodkasjusser endte med at tage overhånd.

Han udviste med egne ord til tider en forfærdelig adfærd og forsømte både sig selv, sin kæreste - influenceren og tv-personligheden Irina Olsen - og deres datter, Allessia.

I perioder var han ikke til stede, hverken når han stod på scenen eller var sammen med sin familie.

- Med tømmermænd er det ikke en fireårig pige, man har mest overskud til, og jeg fik dårlig samvittighed, når jeg sagde til min datter: "Her har du en iPad og nogle chips", siger han.

I januar 2018 skrev han i et ærligt opslag på Facebook, at hans alkoholmisbrug havde kostet ham forholdet til sin kæreste, Irina Olsen.

- Jeg har forsømt mit forhold til Irina og Allessia (parrets datter, red.), og jeg vil gerne undskylde offentligt til mine to piger for min til tider forfærdelige adfærd og forsømmelse.

- Der er meget tillid, der skal opbygges igen, men jeg er sikker på, at vi kommer ud på den anden side som en bedre familie, skrev han.

I de følgende måneder gik det for alvor op for Faustix, at han stod med et vigtigt valg.

- Der opstod en skillevej, hvor jeg blev tvunget til at vælge imellem at lægge alkoholen på hylden eller miste alt i form af mig selv, min familie og min karriere. Jeg ville gerne have mere ud af den person, som jeg vidste, jeg kunne være, siger han.

Dj'en havde tidligere opsøgt professionel hjælp, uden at føle at det hjalp ham. Derfor valgte han i maj 2018 fra den ene dag til den anden at tage en kold tyrker.

Faustix besluttede at fortælle åbent og ærligt om situationen over for de mennesker, han havde tæt på sig, og arbejde sig fremad.

Han holdt sig konsekvent fra alkoholen, og i juli 2018 kunne han og Irina Olsen fortælle, at de var sammen igen.

Det store farvel til alkoholen har i dag betydet, at Faustix føler, at han er mere til stede i alle livets facetter.

- Jeg har lagt alkoholen på hylden i over et år nu, og i den periode har jeg udviklet mig rigtig meget som artist, som menneske, som far og som kæreste.

- Det er kæmpe fedt at have overskud, når man kommer hjem og fortsat kan være far for sin datter, siger han.

Efter Faustix er kommet ud på den anden side, håber han, at hans historie kan inspirere.

- Mit opråb til de unge er - og jeg skal ikke være nogen helgen - men jeg synes, at vi drikker for meget og for tidligt.

- Jeg synes, det er fint at nyde alkohol i ny og næ, men måske kan man hver anden gang springe alkoholen over, tage tidligere hjem eller aftale med sine venner, at i aften lader vi være med at drikke. Så får man mere ud af det hele, siger han.

Faustix er ikke i tvivl om, at hans liv både privat og professionelt kan fungere uden alkohol.

- Jeg kan godt lide den Morten, jeg er blevet. Både som artist, men også som person, siger han.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Den Konservative Khader og… 17. januar 2020 kl. 21.45

AF: SIMON HAMPE SØRENSEN

Dannebrog og… 17. januar 2020 kl. 15.58

AF: POUL HANSEN

At tænke sig... 15. januar 2020 kl. 22.27

AF: JOHN WENNERWALD

Flere høreapparater i år 12. januar 2020 kl. 21.27

AF: JOHN WENNERWALD

Børnenes fremtid 05. januar 2020 kl. 17.30

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Det er da en god start 03. januar 2020 kl. 12.44

Annonce