Annonce
Bolig og livsstil

Dansk stjerneskud balancerer teenageliv med kæmperolle

Rebecca Emilie Sattrup ses her under optagelserne til "Skammerens datter II - slangens gave". Foto: Free/Fotograf: Julie Vrabelová

Rebecca Emilie Sattrup genoptager rollen som skammerdatteren Dina i "Skammerens datter II - slangens gave".

Et tilfældigt blik mellem Rebecca Emilie Sattrup og en caster på jagt efter hovedpersonen til filmatiseringen af Lene Kaaberbøls fantasybøger om "Skammerens datter" forandrede den unge skolepiges liv på et splitsekund.

Den erfarne caster havde set over 5000 piger, men ingen af dem indkapslede skammerdatteren Dina, som Rebecca Emilie Sattrup og hendes grønne øjne gjorde det, den dag deres blikke mødte hinanden på en danseskole i København.

Da den første film udkom, var Rebecca Emilie Sattrup på tærsklen til teenagetiden, og under optagelserne til "Skammerens datter II - slangens gave" er stjerneskuddet nu blevet en ung pige på 15 år.

- Det er super fedt og rigtig sjovt at være tilbage, men jeg har nogle ekstremt tætte venner hjemme i Danmark, som jeg savner rigtigt meget nu. Især fordi jeg tit er den eneste unge på settet.

- Der er så mange ting, teenagere taler om og har brug for at tale om, som man måske ikke bare snakker med de voksne på settet om, siger hun fra optagelserne nær Tjekkiets hovedstad, Prag.

Hele holdet er meget opmærksomt på skuespillerinden, og det betyder enormt meget under de intense optagelser, fortæller Rebecca Emilie Sattrup, der holder et års pause inden gymnasiet for at indspille filmen.

- Det er fedt, men også hårdt at have lange dage. Jeg sov næsten ikke i 24 timer, da jeg havde været på natoptagelser. Det overrasker mig faktisk, at jeg har energien, men jeg tror, jeg finder den i, at jeg virkelig godt kan lide, hvad jeg laver, siger hun og fortsætter:

- Forleden lavede jeg en scene, hvor jeg skulle være meget ked af det, og det var lidt grænseoverskridende. Jeg prøver mig frem. Nogle gange virker det og andre gange ikke, men så får jeg noget feedback.

Om Rebecca Emilie Sattrup vil være fuldtidsskuespillerinde, tror hun umiddelbart ikke. Lige nu er fokus efter filmoptagelserne den kommende gymnasietid, men dukker det rigtige op, er den unge pige ikke afvisende.

- Jeg tager det som en stor gave, og jeg har virkelig lært meget. Jeg har jo ikke en uddannelse eller denne her forberedende platform, som mange af de andre skuespillere har. Jeg er ligesom bare blevet kastet ind i det, siger hun.

- Jeg spiller mest sammen med Dejan (Cukic, red.) og Jakob Oftebro, og vi har det altid virkelig sjovt sammen. Lige med dem kan man virkelig mærke, at det ikke kun er et job. De går virkelig ind i det og op i, at det hele ser godt ud. Ikke kun i skuespillet, men også hvordan jeg har det. Jeg bliver stadig ikke genkendt, og jeg er glad for, at jeg skal forholde mig til at være Rebecca og ikke Dina.

"Skammerens datter II - slangens gave" får premiere i 2018.

  • SATTRUP
    Rebecca Emilie Sattrup ses her under optagelserne til "Skammerens datter II - slangens gave". Foto: Free/Fotograf: Julie Vrabelová
Annonce
Annonce
Annonce
112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Indland

Ydermure er væltet i den udbrændte del af Børsen

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Annonce
Annonce
Lolland

Kæmper mod tiden: Snart kan drømmen blive knust

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

Indland

Kongeparret fortsætter forårstradition på Fredensborg Slot

Lokal nyt

Første sted i Danmark: Nu kan du blive indlagt hjemme

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen

Lolland

Fingrene væk! Turister vader ind og smadrer marken