cookie-og-privatlivspolitik
Ulrich Thomsen overtager rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck i den femte film om Afdeling Q fra Nikolaj Lie Kaas. (Arkivfoto)
Ulrich Thomsen overtager rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck i den femte film om Afdeling Q fra Nikolaj Lie Kaas. (Arkivfoto)
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Gossip

De får hovedrollerne i ny Afdeling Q-film

Ulrich Thomsen og Zaki Youssef er på rollelisten i filmatiseringen af Jussi Adler-Olsens "Marco effekten".
04. juni 2019 kl. 14:00 Af Af Stine Eskildsen, Ritzau Fokus

Annonce

Når det femte bind i serien om Jussi Adler-Olsens Afdeling Q bliver filmatiseret, bliver det ikke med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i rollerne som Carl Mørck og Assad.

I stedet skal Ulrich Thomsen og Zaki Youssef spille de to hovedroller i "Marco effekten", som ventes at få premiere i oktober 2020.

Det oplyser Nordisk Film Production i en pressemeddelelse.

Filmen instrueres af den oscarnominerede filminstruktør Martin Zandvliet og produceres af Mikael Rieks. Makkerparret står også bag filmsucceserne "Under sandet" og "Dirch".

- Med valget af Ulrich Thomsen i rollen som den uortodokse vicekriminalkommissær Carl Mørck og med Zaki Youssef som hans assistent Assad har vi sikret både denne og de kommende film et meget stærkt hovedcast, siger Mikael Rieks.

Mens Ulrich Thomsen har mange år på bagen i branchen, fik Zaki Youssef for nylig sin spillefilmsdebut i "Danmarks sønner". Han har desuden gjort sig bemærket i den amerikanske tv-serie "The Looming Tower".

Også Jussi Adler-Olsen, der står bag bøgerne om Afdeling Q, ser frem til det nye samarbejde.

- "Marco effekten" er min femte fortælling om Afdeling Q og mit forsøg på at vise, hvordan korruption og grådighed rammer den vestlige verden - en historie, som er mere relevant nu end nogensinde før, siger han og tilføjer:

- Jeg glæder mig meget til at se historien omsat til film og indleder mit samarbejde med Nordisk Film og hele teamet med stor åbenhed og nysgerrighed.

Det ottende bind i serien om Afdeling Q, "Offer 2117", udkommer 14. juni.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce