cookie-og-privatlivspolitik
Katrine Greis-Rosenthal, der her ses ved filmfestivalen i Toronto med sin mand, Martin Greis-Rosenthal, modtog torsdag aften Ove Sprogøe Prisen.
Katrine Greis-Rosenthal, der her ses ved filmfestivalen i Toronto med sin mand, Martin Greis-Rosenthal, modtog torsdag aften Ove Sprogøe Prisen.
Foto: Geoff Robins/Ritzau Scanpix

Gossip

Debutinstruktør og garvede skuespillerinder scorer store priser

Hundredetusindvis af kroner blev torsdag aften uddelt ved Nordisk Film Fondens prisfest "Isbjørnen".
08. november 2018 kl. 20:00 Af Af Kristine Dam Johansen, Ritzau FOKUS

Annonce

For andet år i træk har Nordisk Film Fonden torsdag aften uddelt sine tre årlige hæderspriser ved prisuddelingen "Isbjørnen", der finder sted i Nordisk Films studier i Valby.

Og her var der et nyt talent blandt prismodtagerne.

Nordisk Film Prisen og 112.000 kroner blev overrakt til den svenskfødte filminstruktør Gustav Möller, som i år har debuteret som spillefilmsinstruktør med gidseldramaet "Den Skyldige", der har høstet store roser fra anmelderne i både Danmark og udlandet.

- Med sin første spillefilm, "Den Skyldige", viser Gustav Möller meget konsekvente valg, åbenlyse og bemærkelsesværdige evner for filmisk fortællekunst, fintfølende sans for genre og en detaljebevidst personinstruktion, sagde formand for priskomitéen Mikael Rieks i sin tale til den danske instruktør.

Ove Sprogøe Prisen, som gives til en dansk skuespiller, der har gjort en usædvanlig indsats på tv, film eller teater, gik i år til skuespillerinden Katrine Greis-Rosenthal, som sammen med prisen modtager 50.000 kroner.

Katrine Greis-Rosenthal har især markeret sig i rollen som den jødiske rigmandsdatter Jakobe i Bille Augusts "Lykke Per" og er lige nu aktuel i TV2's dramaserie "Kriger".

Endelig blev Erik Ballings Rejselegat på 75.000 kroner overrakt til skuespillerne Ditte Hansen og Louise Mieritz, som står bag tv-serien og komediefilmen "Ditte og Louise".
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Ligegyldig vejudvidelse 21. marts 2019 kl. 11.44

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsenet fodres med… 17. marts 2019 kl. 18.50

AF: MARTIN WOUTERS

så får tingsted å skylden 11. marts 2019 kl. 16.07

AF: JOHN WENNERWALD

Ligestilling på dagsordenen 10. marts 2019 kl. 22.38

AF: MARTIN WOUTERS

niels rasmussen sørge for… 07. marts 2019 kl. 16.59

AF: KNUD CHRISTIAN EILIF HANSEN

Fejl at kasserer i… 05. marts 2019 kl. 22.42

Annonce