cookie-og-privatlivspolitik

Gossip

Den japanske modedesigner Kansai Yamamoto er død

Avantgardedesigneren, der blev 76 år, designede blandt andet vinyldragter og plateaustøvler til David Bowie.
27. juli 2020 kl. 11:55 Af Ritzau

Annonce

Den anerkendte japanske modedesigner Kansai Yamamoto er død, 76 år, skriver Kyoto News i Tokyo.

Kansai Yamamoto var blandt andet kendt for at have designet stramtsiddende jumpsuits til den afdøde britiske rockstjerne David Bowie.

Avantgardedesigneren sørgede også for vinyldragter, plateaustøvler og strikkede heldragter til Bowie og Ziggy Stardust, som var rocksangerens alter ego.

Yamamoto fik konstateret leukæmi i februar og havde været indlagt siden. Han sov stille ind tirsdag omgivet af sin familie, skriver hans datter, skuespilleren Mirai Yamamoto, på Instagram.

Kansai Yamamoto blev født i Yokohama nær Tokyo i 1944.

Han blev den første japanske designer, som holdt et modeshow i London. Det skete, efter at han i 1967 var blevet hædret med Japans Soen-pris, som gives til nye talenter.

Den kollektion, som han viste frem i London, sikrede ham international anerkendelse og et mangeårigt venskab med berømte musikere som Bowie, Elton John og Stevie Wonder.

Yamamoto deltog også i modeugerne i Tokyo, New York og Paris i perioden fra 1974 til 1992, oplyser hjemmesiden for hans virksomhed, Kansai Yamamoto Inc.

Yamamoto var også arrangør af særlige events som "Kansai Super Show Hello! Russia" på Den Røde Plads i Moskva i 1993. Han stod desuden for åbningen af verdensudstillingen i Aichi Prefecture i det centrale Japan i 2005.

Designeren var stærkt præget af basara-filosofien, som har rod i en gruppe samuraier, der brød med deres tids tøjstil og traditioner. Kanzai blev kendt for sine mønstre, ekstravagante paletter og teateragtige kostumer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce