cookie-og-privatlivspolitik
Chloe Zhao har modtaget prisen for Bedste Instruktør for filmen "Nomadland" ved Bafta-prisfesten i London søndag aften.
Chloe Zhao har modtaget prisen for Bedste Instruktør for filmen "Nomadland" ved Bafta-prisfesten i London søndag aften.
Foto: Bafta/Reuters

Gossip

Drama om amerikansk nomade høster priser ved britisk filmfest

Filmen "Nomadland" skildrer en moderne kvinde, der mister alt og begynder et nyt liv som nomade i USA.
11. april 2021 kl. 22:50 Af Ritzau

Det amerikanske drama "Nomadland" er den helt store vinder efter Bafta-prisuddelingen søndag aften i Royal Albert Hall i London.

Dramaet har modtaget prisen for Bedste Film. Samtidig hædres skaberen af filmen, kinesiske Chloe Zhao, med prisen for Bedste Instruktør.

Og den amerikanske skuespiller Frances McDormand får prisen for bedste kvindelige hovedrolle for sin præstation i "Nomadland".

Endelig belønnes "Nomadland" og filmfotografen Joshua James Richards for sit arbejde med prisen for Bedste Filmfotografi.

"Nomadland" handler om en kvinde, der - efter sin mands død - forlader sin hjemby i staten Nevada for at starte en tilværelse som nomade.

Annonce

Filmen foregår i 2011, hvor kvinden, der spilles af Frances McDormand, mister sit arbejde på et kraftværk, der lukkes og nedlægges. Dramaet er en fortælling om livet i et samfund i økonomisk tilbagegang.

Bafta-prisuddelingen blev transmitteret på britisk tv, mens arrangørerne lavede liveopdateringer i løbet af showet på Twitter.

Prisen for Bedste Mandlige Hovedrolle gik til Anthony Hopkins for hans rolle i den britisk-franske film "The Father". Filmen handler om en ældre mand, der får demens, og de udfordringer, som følger med alderdommen.

Set fra et dansk perspektiv var søndagens prisuddeling en usædvanlig begivenhed. Således modtog en dansk film for anden gang i historien prisen for Bedste Ikke-engelsksprogede Film.

Prisen gik til dramaet "Druk", der er instrueret af Thomas Vinterberg.

Annonce

Derudover modtog danske Mikkel E.G. Nielsen prisen for Bedste Filmklipning for sit arbejde med det amerikanske drama "Sound of Metal". Dette arbejde har også resulteret i en Oscar-nominering til den danske filmklipper.

I alt 25 priser blev uddelt ved Bafta-prisfesten i London. Blandt dem var prisen for Bedste Dokumentar, der gik til "My Octopus Teacher".

Dokumentaren handler om filmskaberen Craig Foster, der gennem et år forsøger at opbygge et venskab med en vildtlevende blæksprutte i havet ud for den sydafrikanske kyst.

Pixar-filmen "Soul" modtog prisen for bedste animationsfilm.

Næste stor prisfest i filmverdenen er Oscar-uddelingen i Los Angeles, som finder sted natten til den 26. april dansk tid.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE