cookie-og-privatlivspolitik

Gossip

Dronningen holdt nytårskur mutters alene

Dronningens traditionsrige nytårskur var skåret helt ind til benet, da hun mandag modtog skriftlige hilsner.
05. januar 2021 kl. 10:29 Af Ritzau

Annonce

Der har ikke været meget fest og farver over det forgangne år. Og det nye år bliver heller ikke skudt i gang med den vanlige festivitas.

For traditionelt begynder dronningen året med at holde nytårskur for nogle af samfundets spidser. Men på grund af coronasituationen var festlighederne aflyst, og derfor var det en noget anderledes oplevelse for dronning Margrethe.

I stedet var der blevet sendt skriftlige nytårshilsner til dronningen, og dem modtog hun altså mutters alene i en gylden stol midt i Riddersalen i Christian IX's Palæ på Amalienborg Slot.

Nytårshilsnerne fra de planlagte deltagere kom fra blandt andre statsminister Mette Frederiksen, Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, og enkelte andre repræsentanter for det officielle Danmark.

De eneste, som dronningen fysisk modtog - med god afstand - var hofmarskalen og kabinetssekretæren.

- Ved denne lejlighed holdt hofmarskalen tale for majestæten på vegne af hoffet, skriver kongehuset på Instagram og fortsætter:

- Efterfølgende overrakte kabinetssekretæren skriftlige nytårshilsener til dronningen fra statsministeren, Folketingets formand samt en række af landets øverste embedsmænd og doyenen for det diplomatiske korps.

Dronningens nytårsfejring består sædvanligvis af nytårstaffel den 1. januar og efterfølgende nytårskure.

Det hører virkelig til sjældenhederne, at der må aflyses.

- I dronningens regeringsperiode er den traditionsrige nytårsfejring i Kongehuset kun blevet aflyst én gang før. Det skete i 2005 som følge af tsunamien i Sydøstasien i julen 2004, oplyste kongehuset i forbindelse med aflysningen af årets nytårstaffel og nytårskure.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce