cookie-og-privatlivspolitik
Andrea Elisabeth Rudolph skal være vært på "Knæk Cancer". Privat er hun gift med håndboldkommentator Claus Møller Jakobsen. Parret har fem børn - to fælles sønner, en datter fra hendes tidligere forhold og to børn fra hans første ægteskab. (Arkivfoto).

2

Billeder

Andrea Elisabeth Rudolph skal være vært på "Knæk Cancer". Privat er hun gift med håndboldkommentator Claus Møller Jakobsen. Parret har fem børn - to fælles sønner, en datter fra hendes tidligere forhold og to børn fra hans første ægteskab. (Arkivfoto).
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Gossip

Efter kræftsygdom: Andrea Elisabeth Rudolph bliver Knæk Cancer-vært

Andrea Elisabeth Rudolph er efter otte måneders behandling erklæret kræftfri. Nu skal hun sammen med Natasja Crone og Louise Wolff være vært på "Knæk Cancer".
21. oktober 2021 kl. 09:05 Af Ritzau

I begyndelsen af 2021 fik Andrea Elisabeth Rudolph konstateret brystkræft.

Efter et opslidende behandlingsforløb blev hun erklæret kræftfri og er nu klar til at gøre en forskel for andre, der er ramt af den frygtelige sygdom.

Sammen med Crone og Louise Wolff skal hun stå i spidsen for TV 2's store indsamlingsshow "Knæk Cancer Live" den 30. oktober.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

- Nu hvor jeg selv har stået midt i et sygdomsforløb, har jeg mærket på egen krop, at det betyder alverden, at der bliver gjort en kæmpe indsats for at blive endnu klogere på kræft, så man kan skabe bedre behandling og støtte, siger Andrea Elisabeth Rudolph i en pressemeddelelse.

Annonce

- Den slags er desværre ikke gratis, så det er vigtigt, at vi får samlet en masse penge ind, lyder det fra hende.

Kræft rammer hver tredje dansker.

Andrea Elisabeth Rudolph har været meget åben omkring sit sygdomsforløb.

I et interview med Euroman i sommer fortalte hun, at hun tilbage i januar mærkede en knude på størrelse med en vindrue under sin venstre armhule.

Dagen efter ringede hun til sin læge, som straks sendte hende til videre udredning på Rigshospitalet.

Annonce

Brystkræft var diagnosen efter mammografi, skanninger og biopsier.

Hun har fået kemoterapi og har siden fået fjernet brystet.

- Når du får konstateret kræft, banker døden på. Det betyder ikke, at du skal dø. Men du er lige inde og røre ved spørgsmål som: "Hvor lang tid har jeg tilbage?", fortalte hun i interviewet med Eurowoman.

I alt har 354 projekter fået penge fra "Knæk Cancer" siden 2012. Blandt andet er der siden 2017 med støtte fra "Knæk Cancer" oprettet 11 nationale forskningscentre, som har fokus på vigtige områder inden for kræftforskningen, heriblandt immunterapi, stråleterapi, senfølger, lungekræft og børnekræft, skriver TV 2.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE