cookie-og-privatlivspolitik
Ann Hjort skal spille bibliotekaren i forestillingen "Nissebanden i Julemandens Land" som spilles i Teltet på Bakken i perioden fra 21. november og frem til den 19. december. Hun er ellers kendt fra rollen som den livlige Puk i "Nissebanden i Grønland" om gruppen af nisser.

3

Billeder

Ann Hjort skal spille bibliotekaren i forestillingen "Nissebanden i Julemandens Land" som spilles i Teltet på Bakken i perioden fra 21. november og frem til den 19. december. Hun er ellers kendt fra rollen som den livlige Puk i "Nissebanden i Grønland" om gruppen af nisser.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Gossip

Færdig med elsket rolle: Det ville være patetisk

Det ville være forkert at genindtage rollen som Puk i Nissebanden, mener Ann Hjort. Den 64-årige skuespiller er samtidig i gang med et sporskifte i karrieren.
21. juli 2021 kl. 08:30 Af Ritzau

Når Nissebanden gør comeback som forestillingen "Nissebanden i Julemandens Land" på Bakken i november, bliver det ikke med den oprindelige skuespillerinde i den fremtrædende rolle som Puk.

For Ann Hjort, der netop blev landskendt i julekalenderen i rollen som nissen med det glade sind, kan ikke længere se sig selv i rollen.

I stedet for Ann Hjort er det den unge skuespillerspire Anna Heerulff, som indtager rollen som Puk, og Ann Hjort kalder det et "deja-vu" at se en anden i sin hidtidige signaturrolle.

- Jeg vil ikke bryde mig om at spille Puk i dag. Det ville være helt forkert, for det ville virke anstrengende og anmassende. Det ville faktisk være patetisk, lyder det fra Ann Hjort.

- Der kommer en modenhed til én som skuespiller, og så har man ikke lyst til at blive ved med at spille en rolle, som den Puk er, siger den 64-årige skuespillerinde.

Annonce

Ann Hjort vil dog bevare sin forbindelse til sin tidligere så skattede rolle, for hun er fortsat en del af Nissebanden.

Dog i rollen som bibliotekaren, som undervejs i forestillingen bliver en ven til den unge Puk.

På den måde skabes der en vigtig harmoni, og for Ann Hjort har det givet en forløsende fornemmelse.

- Jeg må sige, at jeg synes, at ringen bliver sluttet. Og der er kærlighed i det. Og jeg tror egentlig, at jeg vil holde mig fra at give Anna Heerulff gode råd om Puk. For hun skal jo have lov til at lave sin egen version, påpeger Ann Hjort.

Hun fortæller samtidig, at hun ønsker at tage sin karriere i en ny retning.

Annonce

Et valg, som kun kan lykkes, hvis man gør det aktivt.

- Jeg kan mærke nu, at det, som jeg gerne vil lave fremadrettet som skuespiller, skal have noget mere fylde. Og det er på en måde dejligt at kunne sige det, for så kan man også lukke nogle døre og sige: Det skal jeg ikke længere, siger Ann Hjort.

Øverst på listen står mere arbejde med tv for skuespillerinden, og så er det vigtigt, at der er en sammenhæng mellem rollerne og hendes egen alder.

- Der er en modenhed og erfaring, som jeg ønsker at bruge i mit spil. Derfor vil jeg gerne spille roller, hvor den alder, jeg har, passer til den rolle, som jeg skal spille, siger Ann Hjort og fortsætter:

- Jeg vil stå ved min alder og lade det grå hår gro ud. Og det er også for at sige, at jeg skal ikke spille så meget yngre, end jeg er, fastslår hun.

Annonce

For Ann Hjort står svaret ikke klart, hvorvidt den store succes som Puk i sidste ende er blevet en hæmsko.

- Jeg aner det ikke, for jeg ved ikke, hvad der ville have været sket, hvis jeg ikke havde spillet den rolle som Puk. Og jeg er faktisk også ligeglad.

"Nissebanden - i Julemandens land" spiller fra 21. november og frem til den 19. december i Teltet på Bakken.

Det bliver endnu et kapitel i fortællingen om "Nissebanden".

Den allerførste julekalender blev sendt på DR i december 1984. I 1989 kom "Nissebanden i Grønland", og i 2003 fik "Nissernes Ø" premiere.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE