cookie-og-privatlivspolitik
Prinsesse Eugenie har både haft op- og nedture i året, der er gået. (arkivfoto)
Prinsesse Eugenie har både haft op- og nedture i året, der er gået. (arkivfoto)
Foto: Pool/Reuters

Gossip

Far er i unåde og søster skal giftes: Prinsesse fylder 30 efter skelsættende år

Prinsesse Eugenie har masser at glæde sig over trods en svær tid for familien. Nu fylder hun rundt.




20. marts 2020 kl. 08:00 Af Ritzau

Annonce

Når den britiske prinsesse Eugenie lørdag den 21. marts runder 30 år, kan hun se tilbage på et år, hvor familien har været i centrum på både godt og ondt.

Hendes storesøster, prinsesse Beatrice, kunne i november endelig annoncere sin forlovelse med den italienske forretningsmand Edoardo Mapelli Mozzi - en udmelding, der blev ledsaget af et smukt forlovelsesbillede, som prinsesse Eugenie selv havde taget af sin søster og kommende svoger.

På det tidspunkt var det kun lidt mere end et år siden, at prinsesse Eugenie selv blev gift med sin udkårne, forretningsmanden Jack Brooksbank, og royale fans håbede, at der nu var lagt op til et endnu et stort anlagt royalt bryllup.

Men det tyder på, at prinsessernes far, hertugen af York, prins Andrew, har fået det forplumret.

Prinsen, som er søn af Storbritanniens monark, dronning Elizabeth, måtte i november trække sig fra sine officielle forpligtelser som følge af den såkaldte Epstein-sag.

Sagen centrerer sig om forretningsmanden Jeffrey Epstein, som i august 2019 tog sit eget liv, da han afventede en omfattende retssag om menneskehandel og overgreb på mindreårige.

En kvinde hævder, at hun som 17-årig blev tvunget af Epstein til at have samleje med prins Andrew, som er søn af Storbritanniens monark, dronning Elizabeth. Prinsen afviser dog at have kendskab til kvinden.

Men hele miseren kan få betydning for prinsesse Beatrices bryllup.

Ifølge Buckingham Palace vil brylluppet ikke blive tv-transmitteret, ligesom prinsesse Eugenies gjorde, og der vil heller ikke blive brugt offentlige kroner på festen, som bliver holdt i en langt mere afdæmpet stil.

Én ting er dog forholdsvist sikkert. Når prinsesse Beatrice går ned ad kirkegulvet, bliver det med prinsesse Eugenie som brudepige.

De to søstre, der er kusiner til prins William og prins Harry, har altid været enormt tætte. Der er kun to år mellem prinsesserne, hvis forældre, prins Andrew og Sarah Ferguson, blev skilt i 1996 efter 13 års ægteskab.

Foruden en del familievirak og bryllupsplanlægning har prinsesse Eugenie dog også været optaget af sine royale pligter i det forgangne år.

Prinsessen er blandt andet protektor for et teater samt en organisation, der skal sikre rent drikkevand. Derudover har hun et hjertebarn i organisationen The Anti-Slavery Collective, som kæmper for at forhindre menneskehandel.

I 2019 lancerede prinsessen som det første medlem af den britiske kongefamilie en podcast i forbindelse med sit arbejde for at bekæmpe menneskehandel.

- Vi gør det for de mennesker, der ikke kan råbe eller skrige om deres situation, ligesom vi kan, fortalte prinsessen i en video på Instagram.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce