Annonce
Bolig og livsstil

Fremadstormende pophåb: Jeg er drevet af at blive den allerbedste

Drew Sycamore udgav sin tredje single fredag den 12. februar 2021. Sangen handler om en kvinde, der bliver forelsket i en vampyr. Den tilhørende musikvideo er filmet på syv forskellige lokationer over tre dage. Drew Sycamore spiller selv hovedrollen i videoen. Foto: Nikolaj Osorio/Free

Drew Sycamore vil hele tiden være bedre. Det drive har skubbet hende frem på den danske popscene.

Når der er blevet tændt for radioen eller fjernsynet i løbet af det seneste år, har det været svært at undgå at stifte bekendtskab med Drew Sycamores stemme.

Den 30-årige dansk-walisiske sangerinde har hittet med "Take It Back" og "I Wanna Be Dancing", der begge har ligget nummer et over de mest spillede singler på de danske radiokanaler.

Derudover har Drew Sycamore blandt andet optrådt til Danish Music Awards 2020, hvor hun også var nomineret til priserne "Årets Nye Navn" og "Årets Nye Live-navn".

Drew Sycamore har for alvor etableret sit navn, og hun har netop udgivet sin nye single "45 Fahrenheit Girl" forud for sit andet soloalbum, "Sycamore", som udkommer til maj.

Men den voksende succes kommer ikke ud af det blå.

Drew Sycamore er ikke bange for at smøge ærmerne op og arbejde, og hun kan også være hård ved sig selv.

- Jeg har altid villet løbe, før jeg kunne gå. Det har på mange måder været en pain in the ass, men det er en nødvendig følelse for mig hele tiden at ville være bedre, siger hun.

Det mærkede hun for eksempel, da hun i september gav koncert på Plænen i Tivoli.

- Dagen før var der lydprøver, og jeg følte, at den var der 97 procent. Så jeg gik hjem og stod i fire timer og øvede et enkelt interval.

- Det er jo så bittesmå ting, som folk nok alligevel ikke hører. Men det er en så intens følelse af, at her vil jeg gerne være allerbedst, siger hun.

Drew Sycamores drive og kærlighed til musik kommer ikke fra fremmede.

Hendes far spillede saxofon, og hendes mor, som har rødder i Wales, spillede guitar.

Barndomshjemmet i Hvilsom ved Hobro var i det hele taget fyldt med sang og musik.

- Vi har altid sunget meget eksempelvis i bilen. Mine forældre syntes, at det var fedt, at jeg godt kunne lide at synge, og at jeg kunne synge rent. Så det blev dyrket rigtig meget, fortæller Drew Sycamore.

I hendes barndom fyldte klaver- og sangundervisning meget, men det var ikke altid lige sjovt.

- Jeg gik til klaver, fra jeg var syv år, og det var forfærdeligt. Lærerinden slog mig over fingrene med en blyant, når jeg spillede forkert. Men min mor syntes, det var vigtigt at kunne spille klaver, fordi det er et basisinstrument for at kende musik og teorien bag.

- Jeg har siden brugt det super meget i mit liv. Præcist det, jeg fik med derfra, skulle jeg bruge, siger hun.

I skolen opdagede Drew Sycamore, at hendes klassekammerater ikke var lige så musikalske, som hun selv var.

- Det var en stor overraskelse for mig, da jeg fandt ud af, at de andre børn i klassen ikke sang derhjemme, og at det at synge er en færdighed.

- Jeg husker, at vi legede "Popstars" i skolen. Det var skelsættende for mig, at alle ikke bare kunne synge. For mig har musik altid været som at trække vejret, siger hun.

Drew Sycamore har altid proklameret, at hun skulle være popmusiker, når hun blev voksen, men vejen dertil har ikke været helt snorlige.

Efter gymnasiet tog hun til England for at studere musik.

Her mødte hun musikeren Philipp Hill, som hun dannede duoen DrewXHill med. De gav koncerter rundt omkring i Europa og fik deres sange spillet på engelske radiokanaler, men duoen endte med at gå hver til sit og holde pause.

Derefter trak Drew Sycamore teltpælene op og flyttede i 2015 hjem til Danmark. Fra sin fars gård i Hvilsom måtte hun overveje sin musikalske fremtid.

- Jeg stod lidt på bar bund igen. Jeg følte helt, at jeg var blevet slået hjem i Ludo.

- Det var angstprovokerende, men jeg har også altid haft det sådan: "Nej fandeme nej". Man skal ikke sige til mig, at der er noget, jeg ikke kan, siger hun.

Så Drew Sycamore tog sagen i egen hånd.

Hun skrev på det tidspunkt musik sammen med en kammerat i Aarhus, og igennem ham var hun kommet i besiddelse af en liste med e-mailadresser på folk i musikbranchen.

- Jeg skrev nogle mails og sendte dem rundt sammen med vores sange. Noget af det, jeg skrev, var fuldstændig løgn. Jeg skrev bare som om, at de var helt klar over, hvem Drew var. Og så svarede nogle af dem sgu tilbage.

- Jeg havde hele tiden en følelse af, at jeg ville fortryde det, hvis jeg ikke prøvede. Jeg har aldrig været bange for at arbejde hårdt eller tage imod, når mulighederne bød sig, siger hun.

Vedholdenhed og de lidt dristige e-mails gav pote og endte med at kickstarte Drew Sycamores solokarriere.

En måned senere - i foråret 2016 - stod hun på spillestedet Store Vega i København og varmede op for sangeren Alex Vargas.

Derefter tog det fart, og Drew Sycamore udgav i 2019 albummet "Brutal".

Men på trods af at hun allerede har fået stor succes, føler Drew Sycamore stadig, at hun er i starten af sin karriere, og fremadrettet er hun ikke bange for at drømme stort - for eksempel om at komme til udlandet og optræde.

- Mø har jo kunnet gøre det. Hun har været meget vigtig for min følelse af, at man godt kan komme ud af landet og lave hits med for eksempel Justin Bieber. Der er jo nogle, der skal gøre det, så hvorfor ikke mig?

- Jeg havde også engang en stor diskussion med min lillesøster om, hvorvidt jeg kunne blive gift med Robbie Williams. Det troede hun ikke på, at jeg kunne. Men princippet er, at man kan, hvad man vil, siger hun.

Link til den nye single på Youtube
  • DREW
    Drew Sycamore udgav sin tredje single fredag den 12. februar 2021. Sangen handler om en kvinde, der bliver forelsket i en vampyr. Den tilhørende musikvideo er filmet på syv forskellige lokationer over tre dage. Drew Sycamore spiller selv hovedrollen i videoen. Foto: Nikolaj Osorio/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem