cookie-og-privatlivspolitik
Skuespiller Ghita Nørby kom i denne uge på mange danskeres læber, da hendes møde med Simi Jan - som blev sendt på TV2 - gik skævt. Undervejs kaldte Ghita Nørby Simi Jans spørgsmål for "idiotiske". (Arkivfoto)
Skuespiller Ghita Nørby kom i denne uge på mange danskeres læber, da hendes møde med Simi Jan - som blev sendt på TV2 - gik skævt. Undervejs kaldte Ghita Nørby Simi Jans spørgsmål for "idiotiske". (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Til Anders Lund Madsen fortæller Ghita Nørby, hvorfor interviewet med Simi Jan på TV2 gik galt. Skuespilleren peger blandt andet på brugen af et bestemt ord.
23. juli 2021 kl. 10:33 Af Ritzau

Et interview på TV2 med den legendariske skuespillerinde Ghita Nørby vakte i denne uge meget furore, da skuespilleren undervejs skældte tv-vært Simi Jan ud på åben skærm.

86-årige Ghita Nørby har valgt at fortælle sin side af sagen til journalist Anders Lund Madsen i podcasten "Fedeabes Aktuelle Forklaringer".

Og den kendte skuespiller lægger ikke skjul på sin ærgrelse over sin egen opførsel.

- Jeg bliver ked af, at jeg ikke kan styre... Hvorfor skulle jeg dog råbe op. Det er jo idiotisk, det kan jeg jo godt se.

- Hvorfor skulle jeg dog det? Hold nu din kæft, Ghita. Så lad være, jeg bliver sgu ked af det, Anders, siger Ghita Nørby til Anders Lund Madsen.

Annonce

Ghita Nørby blev sent i interviewet med Simi Jan blandt andet spurgt om, hvorvidt døden skræmmer hende.

- Nej, hvad skal jeg dog svare igen på sådan et spørgsmål? Nu må du altså holde op. Kan du ikke godt vænne dig til, når du interviewer folk, at spørge dig selv indvendig: "Hvordan har jeg det egentlig, hvad er det jeg gerne vil vide?" Altså helt seriøst og stille og tænke dig om. Lad vær med alle de der idiotiske spørgsmål, sagde Ghita Nørby til Simi Jan.

I telefoninterviewet med Anders Lund Madsen fortæller skuespilleren, hvad der var grunden til, at hun kaldte Simi Jans spørgsmål for "idiotiske", da emnet om hendes forhold til sin lange karriere blev bragt op.

- Når hun bruger ordet "minder" om mit 60-70-årige arbejde på Det Kongelige Teater og også andre steder, så er det altså ikke minder. Så er det livet. Det er det, jeg kommer til at reflektere over, når hun siger "minder", fortæller skuespilleren.

Ghita Nørby forklarer også, at hun ikke følte sig i stand til at fortælle om nogle af de vigtigste perioder af sit liv på grund af lokationen for interviewet, som foregik på Kongens Nytorv i det indre København.

Annonce

Hun peger blandt andet på støjen fra ambulancer, der gjorde hende ude af stand til at "bare sidde og sige noget sludder dér."

Det er ikke første gang, at Ghita Nørby skaber opmærksomhed omkring sig efter et møde med en journalist.

I 2019 interviewede Maria Zeuthen hende på Radio24syv, hvor også det interview gik skævt.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE