cookie-og-privatlivspolitik
"Danmark befinder sig i eliten af film internationalt," siger Michael Noer. Han er instruktøren bag "Før frosten", der er en af tre film på Dansk Filminstituts oscarshortlist.
"Danmark befinder sig i eliten af film internationalt," siger Michael Noer. Han er instruktøren bag "Før frosten", der er en af tre film på Dansk Filminstituts oscarshortlist.
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Gossip

Instruktør og oscarformand: Et stærkt år for dansk film

De tre film, der er udvalgt til kapløb om dansk oscarindstilling, afspejler ifølge filmfolk et stærkt felt.
13. august 2019 kl. 16:04

Annonce

Dansk film befinder sig på et højt niveau for tiden.

Det fortæller formanden for den danske oscarkomité og instruktørerne bag to af de tre film, som Det Danske Filminstitut tirsdag valgte til at være med i opløbet om at blive den danske oscarindstilling.

- Det er tre film, der på forskellig vis har stor styrke i deres fortællinger og kan gå langt, siger direktør for Det Danske Filminstitut og formand for den danske oscarkomité Claus Ladegaard.

Filmene, som filminstituttet har udvalgt til deres såkaldte shortlist, er "Ser du månen, Daniel", "Dronningen" og "Før frosten". De afspejler ifølge oscarkomitéens formand, at det har været "et rigtig stærkt år for dansk film".

Det samme mener instruktøren bag "Før frosten", der er en af de udvalgte film.

- Danmark befinder sig i eliten af film internationalt. Når den danske presse skriver, at man er med i kapløbet, bare fordi man er shortlistet, så viser det noget om de muskler, vi har, siger Michael Noer.

Han peger også på, at der er stor forskel på de tre film.

- Det er et stærkt felt, som viser, hvor varieret dansk film er - fra et autentisk gidseldrama til en film, der vender kønsdebatten på hovedet, til min danske version af en western, siger han.

Gidseldramaet "Ser du månen, Daniel" er instrueret af Niels Arden Oplev og Anders W. Berthelsen. De er glade, men ikke overraskede over at komme i betragtning til en dansk indstilling til en Oscar.

- Det kom ikke totalt bag på os, men det er da dejligt, at nogen er enige med os, siger Niels Arden Oplev. Han fremhæver, at de er "i godt selskab".

Den 24. september udvælger Det Danske Filminstitut en af de tre film til at blive den danske kandidat til en oscarnominering.

Den 13. januar offentliggøres de fem nominerede til prisen for bedste internationale film.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce