cookie-og-privatlivspolitik
Med evergreens som "Lille fregnede Louise", "Sikke'n fest" og "Du burde købe dig en tyrolerhat" har Johnny Reimar sunget sig ind i dansk musikhistorie. Den folkekære musiker har været med siden slutningen af 1950'erne og kunne tilbage i 2018 fejre diamantjubilæum efter 60 år i branchen. (Arkivfoto)
Med evergreens som "Lille fregnede Louise", "Sikke'n fest" og "Du burde købe dig en tyrolerhat" har Johnny Reimar sunget sig ind i dansk musikhistorie. Den folkekære musiker har været med siden slutningen af 1950'erne og kunne tilbage i 2018 fejre diamantjubilæum efter 60 år i branchen. (Arkivfoto)
Foto: Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix

Gossip

Johnny Reimar: Håber jeg kan passe på mig selv

Den kendte entertainer skal efter planen spille sine første job efter coronakrisen i august og september.
01. august 2020 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

Selv om Johnny Reimar har passeret pensionsalderen, optræder den 77-årige entertainer stadig.

Det satte coronapandemien dog en midlertidig stopper for, men nu ser det efterhånden ud til, at han snart kan komme ud på landets scener igen iført tyrolerhat og evergreens som "Lille fregnede Louise" og "Sikke'n fest".

Men det er ikke uden blandede følelser, fortæller den rutinerede kunstner.

- Når man er i min alder, så er man jo i risikogruppen, siger den 77-årige entertainer.

- At optræde er jo som en russisk roulette: Man ved jo ikke, hvem der kan være smittet og gå rundt med virusset.

En del af koncerterne er rykket fra foråret og skal efter planen i stedet spilles her i august og september, fortæller han.

- Der kan jo stadig ske en forværring, det ved man jo ikke. Og jeg ville da have været lige så glad, hvis de aflyste, for så er man fri for at have nogen risiko. Men nu prøver jeg og håber, at jeg selv kan passe på, siger han.

Trods en ufrivillig pause har coronakarantænen ikke givet anledning til særligt mange ledige stunder.

Johnny Reimar og hans hustru, Annie, har netop solgt deres bolig i Ålsgårde i Nordsjælland.

For fem år siden rykkede parret tættere på hovedstaden for at være tættere på deres fire børn efter adskillige år i det nordsjællandske.

- Huset skulle gøres i stand, og det har taget en del af min tid. Og så gør vi klar til, at vi skal have en hundehvalp. En West Highland White-terrier, der skal hedde Skotty. Vi ved sikkert ikke, hvad vi går ind til, siger han med et grin.

- Jeg får da også plejet min pensionisttilværelse og har ikke så meget fart på og ønsker heller ikke at have det som tidligere. Jeg er for eksempel pludselig begyndt at interessere mig for vores have herhjemme, det kan jeg lige så godt, når jeg går her.

Efter planen suser Johnny Reimar ud på landevejen igen i sensommeren med sin gamle gruppe, The Cliffters. Det fortsætter frem til næste år, hvor bandets debutplade, "How Wonderful To Know", har diamantjubilæum.

Næste år er det nemlig 60 år siden, at den udkom.

- Der kommer til at ske en hel masse for at markere det. Vi var jo det første guitarorkester i Danmark, fortæller Johnny Reimar og røber, at der formentligt kommer en jubilæumsturné.

- Når først jeg står på scenen, har jeg det som en fisk i vandet. Jeg bliver ved, så længe jeg kan, og så længe folk gider høre på det.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce