cookie-og-privatlivspolitik
Sebastian og Andreas Jessen medvirkede begge i TV2 Zulu-thrillerserien "Alfa". Nu skal det celebre brødrepar arbejde sammen igen - denne gang som værter ved Nordens første rene serieprisuddeling, This Series Awards. (Arkivfoto)

2

Billeder

Sebastian og Andreas Jessen medvirkede begge i TV2 Zulu-thrillerserien "Alfa". Nu skal det celebre brødrepar arbejde sammen igen - denne gang som værter ved Nordens første rene serieprisuddeling, This Series Awards. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

Kendt brødrepar scorer værtsjob til ny prisfest

Andreas og Sebastian Jessen bliver værtsparret ved Nordens første rene serieprisuddeling, This Series Awards.
03. marts 2021 kl. 07:07 Af Ritzau

Serieindustrien befinder sig i en guldalder, men hidtil har priser og hæder til serier kun eksisteret som sidepriser på film- og tv-festivaler herhjemme.

Det vil branchekonferencen This og publikumsfestivalen Aarhus Series gøre op med og præsenterer nu i samarbejde med Filmby Aarhus den første, rene serieprisuddeling i Norden: This Series Awards.

- Serier farver vores liv og hverdag. Vi bor i serieuniverser. Derfor er det helt naturligt at have en prisuddeling, der afspejler det, siger direktør Felicia Jackson i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi ønsker at hylde alle de fantastiske historier, visionære filmfolk og spirende talenter i de danske serieproduktioner, og med This Series Awards kan vi give dem den opmærksomhed og anerkendelse, de fortjener.

Prisuddelingen finder sted for første gang den 29. oktober i Musikhuset Aarhus, og det celebre brødrepar Sebastian og Andreas Jessen bliver værter for showet.

Annonce

I løbet af aftenen skal der uddeles ti priser - herunder til Bedste Komedieserie, Bedste Krimiserie og Bedste Nordiske Serie.

Både de nominerede serier og vinderne udpeges af en erfaren jury.

Juryen består af Pernille Bech Christensen, der er executive producer på TV2, prorektor og leder af manuskriptforfatteruddannelsen på Den Danske Filmskole Kim Leona, producer og medstifter af Cosmo Film Rasmus Thorsen, anmelder og journalist Ann Lind Andersen samt serieekspert Keld Reinicke.

- Prisen tager højde for, at serier er en format- og genrebåret kunstart og tager de forskellige genrer alvorligt i sine priskategorier.

- Vi har nedsat en kompetent og branchetung jury, der kan vise både seriøsitet og bredde i dét, vi ønsker at opnå med den nye pris. Vi glæder os helt vildt, lyder det fra Felicia Jackson.

Annonce

En særskilt jury bestående af blandt andre skaberen af den norske successerie "Skam", Julie Andem, står for uddelingen af talentprisen, der gives til nye talenter eller kreative pionerer, som viser nye veje i deres historiefortælling.

Derudover skal publikumsprisen uddeles, og der er det suverænt danskerne, der stemmer på deres yndlings danske og udenlandske serie.

This Series Awards finder sted den 29. oktober i Musikhuset Aarhus.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE