cookie-og-privatlivspolitik
Kronprins Frederik blev valgt som dansk medlem af IOC i 2009 og genvalgt i 2017. (Arkivfoto)
Kronprins Frederik blev valgt som dansk medlem af IOC i 2009 og genvalgt i 2017. (Arkivfoto)
Foto: Denis Balibouse/Reuters

Gossip

Kronprinsen stopper som aktivt medlem af IOC

Kronprins Frederik stopper som aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), skriver kongehuset.
08. juni 2021 kl. 17:56 Af Ritzau

Kronprins Frederik skal ikke længere være aktivt medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC). Det skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Kronprinsen har selv besluttet at stoppe som aktivt medlem, og beslutningen træder officielt i kraft ved komitéens generalforsamling i slutningen af juli lige inden OL i Tokyo.

- Det har været et stort privilegie for mig at være med til at udbrede de olympiske idealer gennem snart 12 år, siger kronprins Frederik i pressemeddelelsen.

- Mit arbejde i IOC inspirerede mig blandt andet til at etablere Royal Run, som jeg er meget stolt af.

- Selv om min tid som aktivt IOC-medlem slutter i Tokyo, så vil jeg fortsat bære de olympiske værdier videre i mit fremtidige virke.

Annonce

Han forklarer, at beslutningen giver ham mulighed for at få mere tid til andre projekter. Blandt andet at arbejde for Danmarks grønne omstilling.

Kulturminister Joy Mogensen (S) takker i en skriftlig kommentar kronprinsen for hans arbejde i IOC og støtte til de danske atleter.

- Regeringen håber samtidig, at H.K.H. Kronprinsen også efter sin udtræden af IOC vil fortsætte sin uvurderlige indsats for dansk idræt, både i forhold til elite og bredde, skriver ministeren.

Kronprins Frederik kom ellers i karambolage med den tidligere danske regering, da han kort før OL i Rio i 2016 stemte for at lade russiske atleter deltage.

Det var stik imod et bredt politisk flertal, der ville udelukke Rusland efter afsløringen af et statsstøttet dopingprogram.

Annonce

Dengang sagde daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen til Politiken, at kronprinsens medlemskab af IOC "rummer nogle udfordringer, men det rummer godt nok også nogle muligheder".

Kronprinsen blev valgt som dansk medlem af IOC i 2009 og genvalgt i 2017. Han ønsker nu et passivt medlemskab af komitéen, men det skal bestyrelsen i IOC tage stilling til.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE