cookie-og-privatlivspolitik
Kronprinsesse Mary er i øjeblikket i Texas, og hun mener, at danskerne kan lære noget af amerikanerne. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Kronprinsesse Mary er i øjeblikket i Texas, og hun mener, at danskerne kan lære noget af amerikanerne. (Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Gossip

Kronprinsesse Mary: Danskerne skal lære at prale lidt

Den danske kronprinsesse besøger i øjeblikket Texas, hvor flere danske kunstnere optræder på festivalen SXSW.
12. marts 2019 kl. 06:00 Af Af Eva Maria Brandi, Ritzau Fokus

Annonce

Danskerne er dygtige, når det kommer til de kreative erhverv, men vi kan lære lidt af amerikanerne, når det handler om at markedsføre os selv.

For der er vi nogle gange lidt for ydmyge, mener kronprinsesse Mary.

Hun er i øjeblikket i Austin, Texas, hvor den populære festival South by South West (SXSW) foregår, og her mødte hun mandag flere danske kunstnere, der drømmer om at bryde igennem på det amerikanske marked.

- Vi (danskere, red.) har et meget stærkt internationalt renommé inden for film og tv-produktion, men det er nok lidt mindre kendt, at vi også har en styrkeposition indenfor gaming og animation og virtual reality. Og det skal vi promovere, mens vi er her i Austin, siger kronprinsesse Mary.

Men lige det med at promovere er ikke altid danskernes stærkeste side. Og der kan vi godt lade os inspirere af den amerikanske fremgangsmåde, mener den danske kronprinsesse.

- Hvis jeg skal citere en af de danskere, jeg har set på scenen i dag, som arbejder med gaming, så sagde han, at det, vi kan lære i Danmark af amerikanerne, er en "jeg kan"-attitude. De har en styrke markedsføringsmæssigt, for de praler lidt af det, de kan, siger kronprinsesse Mary.

Hun mener, det kan være svært for os danskere at prale, fordi det ikke ligger til vores traditioner og normer.

- Vi er lidt tilbageholdende. Vi er ikke dem, der går først og råber højest om det, vi kan. Vi gør det stille og roligt, vi gør det ordentligt, og vi gør det sørme godt.

- Men vi kan måske godt tale lidt højere om det. Og det er også derfor, at denne her indsats på SXSW er en god platform, for her kan vi fremme det, vi er rigtig gode til og tale højt om os selv, forklarer hun.

Sidste år lancerede kronprinsessen et fremstød i USA, der har til formål at sætte fokus på dansk kultur og skabe netværk for kunstnere, der drømmer om at skabe sig et navn "over there".

- Jeg tror, at SXSW er en rigtig god platform til at fremme vores interesser og det, vi kan, vores samfunds værdier og vores måde at leve på. Det er en festival, der handler om storytelling, og det er vi gode til i Danmark, siger hun.

Tirsdag rejser kronprinsessen videre til Houston, hvor hun blandt andet skal tale om grøn energi med byens borgmester og åbne en smykkeudstilling.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce