Annonce
Bolig og livsstil

Lærke Winther er tilbage i komedien: Jeg blev inspireret af Bubber

I filmen "Jagtsæson" spiller Lærke Winther rollen som Marlene, som på mange måde minder om tv-værten Bubber. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Som forberedelse til komedien "Jagtsæson" gik Lærke Winther på YouTube og så tv-programmer med Bubber.

Hun blev landskendt for sine roller i satireprogrammet "Normalerweize", som hun var en af hovedarkitekterne bag, men de senere år har hun også haft mere alvorlige roller.

Blandt andet har skuespiller Lærke Winther spillet nybagt mor, der rammes af en fødselsdepression, i filmen "Velsignelsen". Hun har spillet kriminaltekniker i tv-serien "Den som dræber" og bedste veninde til kriminalreporteren Dicte i TV2's serie af samme navn.

Hendes cv spænder bredt, men nu vender den 44-årige skuespillerinde for alvor tilbage til komedien med sin rolle i den aktuelle film "Jagtsæson".

Tilbuddet om at spille med i filmen kom på et tidspunkt, hvor hun følte, at hun havde slået sit navn fast i både den sjove og den mere alvorlige genre, og dermed var timingen perfekt.

- På det tidspunkt var det meget lang tid siden, at jeg havde lavet komedier. Jeg kunne mærke, at jeg savnede det, så jeg syntes, det var et fantastisk tilbud, siger hun.

I "Jagtsæson" spiller Lærke Winther over for Mille Dinesen og Stephania Potalivo og indtager rollen som Marlene - en kvinde, der på sin egen måde binder de tre hovedpersoner sammen.

- Marlene er hende, som de to andre veninder konkurrerer om, så hun står ofte i midten af en masse, der sker, når de to andre spasser ud på hver deres måde, siger hun.

Personligt føler Lærke Winther ikke, at hun ligner sin karakter, men alligevel er der en lille del af Marlenes personlighed, som hun kan nikke genkendende til.

- Jeg kan godt kende det med let at blive begejstret over ting, som umiddelbart er små ting.

- Hvis jeg for eksempel er på ferie, og jeg står nede på gaden og ser på bygningen, vi skal bo i, så bliver jeg lige så begejstret som en hundehvalp.

- Hvis jeg kan snuse mig frem til, at det er lige derhenne, og hvis der også er altan, så kan jeg komme til at udråbe: "Der er altan!" og løbe derhen. Jeg bliver så begejstret, siger skuespilleren og griner.

I arbejdet med rollen som Marlene har Lærke Winther fundet inspiration hos en person fra det virkelige liv.

Da hun diskuterede rollen med filmens instruktør, Tilde Harkamp, foreslog instruktøren nemlig, at Lærke Winther skelede til tv-værten Bubber.

- Bare det, at hun kunne finde på at sige det, gjorde mig virkelig glad. Så jeg gik hjem og fandt alt muligt med Bubber på YouTube. Gamle programmer og sådan noget, fortæller Lærke Winther.

Ligesom Bubber besidder karakteren Marlene et positivt sind og en stor ja-hat, der gør, at hun sjældent siger nej til en idé.

- Så jeg prøvede at lure Bubber af, for han er simpelthen så positiv. Jeg har studeret ham og tænkt: "Hvordan er det at være inde i Bubber? Hvordan føles det?".

- Det har været det helt store spørgsmål i mit karakterarbejde. Jeg har haft Bubber on my mind, griner hun og uddyber, hvilke træk hun har taget med sig fra den populære børnevært.

- Han er utrolig åben og nærværende. Han går ind i alting, der er omkring ham. Han lægger ikke afstand til dem, han møder, eller vurderer dem, han går bare ind i situationen, siger hun.

Sideløbende med indspilningen af "Jagtsæson" har Lærke Winther medvirket i komediefilmen "Mødregruppen" og dramaserien "Mellem os", som får premiere til november.

Hun planlægger nu et par måneders pause fra nye optagelser, men i fremtiden håber hun, at hun kan finde den rette balance mellem både at lave komedier og drama.

- Jeg kan bedst lide at lave begge dele. Jeg elsker at spille komedie, men jeg synes også, at det andet (drama, red.) er sjovt. Jeg ville nødigt skulle vælge det ene frem for det andet, siger Lærke Winther.

"Jagtsæson" har premiere 3. oktober.

  • Nils Meilvang
    I filmen "Jagtsæson" spiller Lærke Winther rollen som Marlene, som på mange måde minder om tv-værten Bubber. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

112

Klip og bøder på Vestlolland

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Lolland

Trækker stikket: Vil opløse sig selv midt i jubilæumsåret

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Annonce
Annonce
Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster