cookie-og-privatlivspolitik
I filmen "Jagtsæson" spiller Lærke Winther rollen som Marlene, som på mange måde minder om tv-værten Bubber.
I filmen "Jagtsæson" spiller Lærke Winther rollen som Marlene, som på mange måde minder om tv-værten Bubber.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Gossip

Lærke Winther er tilbage i komedien: Jeg blev inspireret af Bubber

Som forberedelse til komedien "Jagtsæson" gik Lærke Winther på YouTube og så tv-programmer med Bubber.
03. oktober 2019 kl. 09:00 Af Ritzau

Annonce

Hun blev landskendt for sine roller i satireprogrammet "Normalerweize", som hun var en af hovedarkitekterne bag, men de senere år har hun også haft mere alvorlige roller.

Blandt andet har skuespiller Lærke Winther spillet nybagt mor, der rammes af en fødselsdepression, i filmen "Velsignelsen". Hun har spillet kriminaltekniker i tv-serien "Den som dræber" og bedste veninde til kriminalreporteren Dicte i TV2's serie af samme navn.

Hendes cv spænder bredt, men nu vender den 44-årige skuespillerinde for alvor tilbage til komedien med sin rolle i den aktuelle film "Jagtsæson".

Tilbuddet om at spille med i filmen kom på et tidspunkt, hvor hun følte, at hun havde slået sit navn fast i både den sjove og den mere alvorlige genre, og dermed var timingen perfekt.

- På det tidspunkt var det meget lang tid siden, at jeg havde lavet komedier. Jeg kunne mærke, at jeg savnede det, så jeg syntes, det var et fantastisk tilbud, siger hun.

I "Jagtsæson" spiller Lærke Winther over for Mille Dinesen og Stephania Potalivo og indtager rollen som Marlene - en kvinde, der på sin egen måde binder de tre hovedpersoner sammen.

- Marlene er hende, som de to andre veninder konkurrerer om, så hun står ofte i midten af en masse, der sker, når de to andre spasser ud på hver deres måde, siger hun.

Personligt føler Lærke Winther ikke, at hun ligner sin karakter, men alligevel er der en lille del af Marlenes personlighed, som hun kan nikke genkendende til.

- Jeg kan godt kende det med let at blive begejstret over ting, som umiddelbart er små ting.

- Hvis jeg for eksempel er på ferie, og jeg står nede på gaden og ser på bygningen, vi skal bo i, så bliver jeg lige så begejstret som en hundehvalp.

- Hvis jeg kan snuse mig frem til, at det er lige derhenne, og hvis der også er altan, så kan jeg komme til at udråbe: "Der er altan!" og løbe derhen. Jeg bliver så begejstret, siger skuespilleren og griner.

I arbejdet med rollen som Marlene har Lærke Winther fundet inspiration hos en person fra det virkelige liv.

Da hun diskuterede rollen med filmens instruktør, Tilde Harkamp, foreslog instruktøren nemlig, at Lærke Winther skelede til tv-værten Bubber.

- Bare det, at hun kunne finde på at sige det, gjorde mig virkelig glad. Så jeg gik hjem og fandt alt muligt med Bubber på YouTube. Gamle programmer og sådan noget, fortæller Lærke Winther.

Ligesom Bubber besidder karakteren Marlene et positivt sind og en stor ja-hat, der gør, at hun sjældent siger nej til en idé.

- Så jeg prøvede at lure Bubber af, for han er simpelthen så positiv. Jeg har studeret ham og tænkt: "Hvordan er det at være inde i Bubber? Hvordan føles det?".

- Det har været det helt store spørgsmål i mit karakterarbejde. Jeg har haft Bubber on my mind, griner hun og uddyber, hvilke træk hun har taget med sig fra den populære børnevært.

- Han er utrolig åben og nærværende. Han går ind i alting, der er omkring ham. Han lægger ikke afstand til dem, han møder, eller vurderer dem, han går bare ind i situationen, siger hun.

Sideløbende med indspilningen af "Jagtsæson" har Lærke Winther medvirket i komediefilmen "Mødregruppen" og dramaserien "Mellem os", som får premiere til november.

Hun planlægger nu et par måneders pause fra nye optagelser, men i fremtiden håber hun, at hun kan finde den rette balance mellem både at lave komedier og drama.

- Jeg kan bedst lide at lave begge dele. Jeg elsker at spille komedie, men jeg synes også, at det andet (drama, red.) er sjovt. Jeg ville nødigt skulle vælge det ene frem for det andet, siger Lærke Winther.

"Jagtsæson" har premiere 3. oktober.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce