cookie-og-privatlivspolitik
Skuespiller Lærke Winther er vendt tilbage til komedien med filmen "Jagtsæson", efter hun de seneste år har spillet mere alvorlige roller.
Skuespiller Lærke Winther er vendt tilbage til komedien med filmen "Jagtsæson", efter hun de seneste år har spillet mere alvorlige roller.
Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Gossip

Lærke Winther fandt uopdaget talent under filmindspilning

Under indspilningen af komedien "Jagtsæson" opdagede skuespiller Lærke Winther, at hun er god til at skyde.
08. oktober 2019 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

At være skuespiller er et alsidigt arbejde.

Ofte kan en ny rolle medføre, at man skal lære en ny dialekt, øve komplicerede koreografier eller memorere kilometerlange replikker.

Men da skuespilleren Lærke Winther for nylig indspillede komediefilmen "Jagtsæson", hvor hun spiller sammen med Mille Dinesen og Stephania Potalivo, førte arbejdet til, at hun ved et tilfælde opdagede et nyt talent.

Under en scene, hvor filmens tre hovedpersoner begiver sig på fasanjagt, fik den 44-årige skuespillerinde nemlig øjnene op for sine evner til at bruge et haglgevær.

- Jeg er blevet god til at skyde. Jeg skal ikke have jagttegn, men jeg fandt ud af, at jeg har et uopdaget talent for at ramme ting, når jeg skyder.

- Jeg har faktisk fået et haglgevær af min mand i to-års bryllupsgave, fordi han ved, at jeg godt kunne tænke mig legetøj, fortæller Lærke Winther og tilføjer, at hun allerede har været ude og prøve sin nye gave af.

Den 44-årige skuespillerinde holder i det hele taget meget af at lege.

Hun forslår ofte at spille brætspil eller tage en omgang rundbold, når hun er sammen med sin omgangskreds. For hun oplever, at leg tilføjer noget ekstra.

- Det er sjovt, man er sammen på en helt anden måde, og man kommer et andet sted hen, end hvis man bare sidder med en kop kaffe og snakker.

- Jeg har jo et job, hvor jeg kan være heldig at lege lidt, men det er vigtigt at kunne lege, uden at det skal kunne bruges til noget. Det vil jeg gerne gøre noget mere, siger Lærke Winther.

Hun synes, at leg er et redskab til at være til stede i nuet og glemme hverdagen, når den er travl og presset.

- Ellers kan livet hurtigt blive for kedeligt og trist. Der er mange ting i livet, der kræver, at vi hele tiden skal tænke og vurdere, være rationelle, planlægge og komme igennem sorger.

- Jeg synes godt, at man som voksen kan komme til at glemme at lege lidt, siger hun.

Skuespillerinden er da heller ikke bleg for at genoplive den gamle festleg stopdans - og gerne med Queens danseballade "Don't Stop Me Now" som åbningsnummer.

Senest skete det under afslutningsfesten på tv-serien "Mellem os", som Lærke Winther spiller med i.

Da aftenen både havde budt på quiz og taler, klinkede skuespilleren på glasset og samlede hele selskabet på dansegulvet.

- Folk vidste ikke, hvad der skulle ske. Det kunne jo være, at jeg ville holde en lang og dybsindig tale. Men så sagde jeg: "Nu er der stopdans" og udpegede, hvem der skulle være dommere, og tændte for musikken, fortæller hun.

Lærke Winther oplever, at festlegen har en samlende effekt på selskabet.

- Der er nogle, som aldrig når frem til dansegulvet, fordi de er generte og bare sidder ovre i hjørnet. Men alle danser jo her, fordi det er en konkurrence.

- Det handler ikke om, om man har rytme eller er god til at danse. Det handler om at stå stille og så give den så meget gas, som man kan, når musikken spiller, siger hun.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce