cookie-og-privatlivspolitik
Tv-interviewet med prins Harry og Meghan Markle er optaget på forhånd, men det sendes først natten til mandag dansk tid. Billedet er fra interviewet.
Tv-interviewet med prins Harry og Meghan Markle er optaget på forhånd, men det sendes først natten til mandag dansk tid. Billedet er fra interviewet.
Foto: Harpo Productions/Reuters

Gossip

Meghan og Harry vil løfte sløret for kongeligt drama i interview

Prins Harry og Meghan har ladet sig interviewe om splittelse i det britiske kongehus. Det sendes søndag i USA.
07. marts 2021 kl. 06:00 Af Ritzau

Briterne gør klar til det store drama, når det ventede Oprah Winfrey-interview med prins Harry og Meghan Markle bliver sendt søndag aften amerikansk tid.

Ikke siden den afdøde prinsesse Diana dukkede op på tv for at dele intime detaljer om sit mislykkede ægteskab med Harrys far, prins Charles, har et interview med medlemmer fra det britiske kongehus tiltrukket så meget opmærksomhed, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Efter at have kappet deres bånd til de officielle kongelige forpligtelser vil Harry og Meghan i interviewet forklare, hvorfor de opgav Storbritannien for at flytte til USA og starte et nyt liv.

Allerede inden interviewet er sendt, er der blevet lagt lunser ud fra det. Her lader det til, at parret ikke har mange pæne ord tilovers for det britiske kongehus.

Harry og Meghan lyder til at være præget af, at forholdet er koldt mellem dem og Buckingham Palace.

Annonce

Men om det også er sådan, eller om det er klip fra interviewet, der er taget fra forskellige sammenhænge, vides ikke på forhånd.

- Jeg ved ikke, hvordan de efter al den tid kan vente, at vi skal tie, hvis Firmaet har haft en aktiv rolle at spille i udbredelsen af løgne om os, siger Meghan i et af klippene.

"Firmaet" er en betegnelse, som den kongelige familie siges at bruge om sig selv.

Avisen The Times skrev forleden, at der var klager over Meghan fra personalet, der arbejdede for Harry og Meghan, da parret boede i London.

Avisen skrev ifølge mediet BBC, at Meghan skulle have mobbet to ansatte groft, mens en tredje også skulle være ramt af mobberiet.

Annonce

Kongehuset siger, at det undersøger sagen.

Harry og Meghan er stadig en del af kongehuset, men de arbejder ikke for "Firmaet".

Parret chokerede sidste år den kongelige familie ved at meddele, at de havde planer om at træde tilbage fra deres kongelige roller. Kort efter flyttede de til Californien i USA, hvor de stadig bor i dag.

Efter en tænkepause bekræftede de i februar beslutningen om at træde tilbage.

De beholder dog titlerne hertug og hertuginde af Sussex, men de tituleres ikke længere "hans eller hendes kongelige højhed", skriver BBC.

Annonce

Harry beholder sin titel som prins. Han er også stadig nummer seks i tronfølgen.

Tv-interviewet bliver vist på CBS søndag aften (natten til mandag klokken 02.00 dansk tid), og den britiske tv-station ITV sender det mandag aften.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

Annonce

ANNONCE