mit folketidende klub folketidende cookie-og-privatlivspolitik
Anna Ritsmar har tidligere stillet op i "X Factor", hvor hun var blandt de fem sidste i unge-kategorien. Nu er hun klar til at indtage scenen i Gigantium ved Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Starlight".
Anna Ritsmar har tidligere stillet op i "X Factor", hvor hun var blandt de fem sidste i unge-kategorien. Nu er hun klar til at indtage scenen i Gigantium ved Dansk Melodi Grand Prix med sangen "Starlight".
Foto: Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Gossip

Melodigrandprixets yngste deltager er klar til at satse stort

17-årige Anna Ritsmar vender nok ikke tilbage til gymnasiet, hvis det går godt i Dansk Melodi Grand Prix.
08. februar 2018 kl. 09:00 Af Af Anna Raabæk/ritzau/

Annonce

Hun er med sine 17 år den yngste i feltet, når Dansk Melodi Grand Prix 2018 skydes i gang med den store konfettikanon lørdag den 10. februar i Aalborg.

17-årige Anna Ritsmar har taget orlov fra klasselokalerne på Sankt Annæ Gymnasium for at fokusere på musikken. Og hvis det går godt på scenen i Gigantium, er det ikke sikkert, at de skal regne med at se hende igen på gymnasiegangene.

- Hvis jeg føler, at jeg kan lave nok til at leve af musikken, så ved jeg ikke, om jeg vil gå i gymnasiet. Men det kræver, at jeg er sikker på, at det er noget, jeg kan, og at jeg ikke bare kaster mig ud i det.

- Mine forældre støtter mig heldigvis. Men de synes også, det er en god idé, hvis jeg vender tilbage til gymnasiet næste år. Fordi det er godt at have en gymnasial uddannelse, siger Anna Ritsmar.

Måske kan man genkende Anna Ritsmar fra skærmen i "X Factor", hvor hun stillede op som 15-årig med sin ukulele. Hun var blandt de fem sidste i kategorien for de unge, men da feltet skulle skæres ned til de tre, der skulle være med i liveshows, røg Anna Ritsmar i svinget.

Til Dansk Melodi Grand Prix stiller hun op med popsangen "Starlight", som er skrevet af melodigrandprix-veteranen Lise Cabble.

- Lise Cabble skrev til mig, at hun gerne ville have, jeg skulle synge hendes sang. I starten troede jeg ikke rigtig på det. Og jeg føler mig meget heldig, fortæller Anna Ritsmar.

Den tidligere Miss B. Haven-frontkvinde Lise Cabble har før skrevet 12 bidrag til melodigrandprix, heriblandt Emmelie de Forests "Only Teardrops", som løb med sejren i det internationale melodigrandprix i 2013.

Men faktisk er Anna Ritsmar slet ikke vant til at gøre sig i popmusik.

Til daglig spiller hun i et band med sin far og sin søster, hvor de spiller alternativ og elektronisk musik, og så har hun et band med to venner, hvor de spiller dansk singer-songwritermusik.

- Jeg var ret skeptisk i starten, fordi jeg normalt ikke synger popmusik. Men jeg syntes, sangen var virkelig god, og jeg syntes virkelig, den kunne noget. Og så er det bare en kæmpestor chance, så den greb jeg, siger den 17-årige sangerinde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN ENEMARK

Børnefamilie valgte… 14. november 2018 kl. 16.03

AF: LINDA SOMMER

Tag ansvar for styrke… 12. november 2018 kl. 01.13

AF: JOHN WENNERWALD

Anoreksi og forældrerollen 11. november 2018 kl. 22.44

AF: PER JOHANNES ESKILDSEN

Svindel og humbug 11. november 2018 kl. 00.46

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvor er vi heldige i Guldborgsund 10. november 2018 kl. 16.03

AF: LILLI RUTHERFORD

Hvorfor skriver I om… 10. november 2018 kl. 13.22

Annonce