cookie-og-privatlivspolitik
Stemningsreportage på Roskilde Festival 2015 under koncerten med Florence + The Machine på Orange Scene. Fanen med en oppustelig alien, som korpulerer en oppustelig ko har været at finde på Roskilde Festival hvert år siden 2000. (Arkivfoto)

2

Billeder

Stemningsreportage på Roskilde Festival 2015 under koncerten med Florence + The Machine på Orange Scene. Fanen med en oppustelig alien, som korpulerer en oppustelig ko har været at finde på Roskilde Festival hvert år siden 2000. (Arkivfoto)
Foto: Simon Skipper/Ritzau Scanpix

Gossip

Museum efterlyser din gamle ølbong og udtrådte festivalsko

Roskilde Festival runder en musikalsk milepæl næste sommer, og det skal markeres med publikums minder.
29. september 2020 kl. 09:00 Af Ritzau

Annonce

Næste år kan Roskilde Festival fejre 50-års jubilæum.

I anledning af den musikalske milepæl slår museet Ragnarock - det Roskilde-baserede museum for pop, rock og ungdomskultur - dørene op for en særudstilling med publikum som hovednavn.

Derfor efterlyser Ragnarock nu genstande, som skal være med til at fortælle festivalgængernes historie fra et halvt århundrede på Roskilde Festival, lyder det i en pressemeddelelse fra museet.

Ragnarock har allerede mange af de såkaldte formelle genstande klar - såsom fra plakater, musikprogrammer, officielle T-shirts og merchandise - men mangler festivalgæsternes ting og sager.

- Det kan være, at du efterhånden har haft dine udtrådte sneakers på til så mange festivaler, at de fortjener en pensionisttilværelse på museum. Eller måske har du grebet et plekter, fået en autograf eller taget en selfie med dine festivalers største stjerne, lyder det fra museet.

Det er museumsinspektør Rasmus Rosenørn, som står i spidsen indsamlingen.

- Vi vil helt klart gerne have et hjemmelavet anlæg, ølbonger og i det hele taget ting, som folk har lavet særligt til festivalen, lyder opfordringen.

- Det kan være bannere, udklædninger eller T-shirts fra frivillige organisationer. Noget, som udtrykker identitet og kan vise det sammenhold, som er så karakteristisk, siger Rasmus Rosenørn i pressemeddelelsen.

Også billeder og mundtlige fortællinger er i høj kurs hos ham.

- Mange af de kulturelle udtryk og måder at være på er kun acceptable og giver kun mening inden for hegnet. Der er helt andre præmisser for den måde, man er sammen på. Og det er folks egne oplevelser, ritualer og genstande med til at fortælle historien om, siger Rasmus Rosenørn.

Udstillingen åbner i begyndelsen af 2021.

Årets Roskilde Festival blev aflyst grundet coronapandemien.

Den seneste melding fra Roskilde Festival er, at man forventer at afholde festivalen næste sommer, men formentligt under andre former.

Festivalen tilføjer, at man naturligvis følger coronapandemiens udvikling og myndighedernes afvisninger.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.23

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce