cookie-og-privatlivspolitik
"Against the Ice" er indspillet i Island og i Grønland, som Nikolaj Coster-Waldau har et ganske særligt forhold til. Hans hustru, skuespillerinden Nukâka Coster-Waldau, kommer fra Grønland, og familien har også en bolig i landet.
"Against the Ice" er indspillet i Island og i Grønland, som Nikolaj Coster-Waldau har et ganske særligt forhold til. Hans hustru, skuespillerinden Nukâka Coster-Waldau, kommer fra Grønland, og familien har også en bolig i landet.
Foto: Lilja Jonsdottir/Netflix/Free

Gossip

Nikolaj Coster-Waldau kaprer kæmpe Netflix-rolle

Stjernen står også bag udarbejdelsen til filmatiseringen af den danske polarforsker Ejnar Mikkelsens historie.
19. januar 2021 kl. 09:00 Af Ritzau

Annonce

I 1909 forsøgte en dansk ekspedition ledet af kaptajn og polarforsker Ejnar Mikkelsen at modbevise USA's krav på det nordøstlige Grønland forankret i tanken om, at Grønland var opdelt i to forskellige stykker land.

Det lykkedes at finde bevis for, at Grønland er én ø, men at finde tilbage til skibet er langt hårdere.

Efter at have kæmpet mod ekstrem sult, træthed og isbjørneangreb fandt Ejnar Mikkelsen og hans makker endelig tilbage, men kun for at finde deres skib fuldstændig knust i isen og deres lejr efterladt.

Den barske fortælling er netop blevet filmatiseret med den danske superstjerne Nikolaj Coster-Waldau i hovedrollen med titlen "Against the Ice", som får premiere på Netflix i løbet af 2021.

Det annoncerer streaminggiganten i en pressemeddelelse.

Annonce

Nikolaj Coster-Waldau beskriver filmen som sit store passionsprojekt.

Han har nemlig været med til adaptionen af den roman, fortællingen beror på, "Farlig tomandsfærd" af Ejnar Mikkelsen, i samarbejde med manuskriptforfatteren Joe Derrick.

- Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser, siger Nikolaj Coster-Waldau i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Samtidig er det en historie om at om leve under ekstremt pres og ekstreme omstændigheder - om en konstant kamp for overlevelse, at bekæmpe truslen i ekstrem kulde, mangel på mad, sultne isbjørne og ikke mindst den menneskelige hjernes skrøbelighed, fortæller den 51-årige skuespiller.

Filmen er instrueret af danske Peter Flinth og har den Bafta-nominerede skuespiller Joe Cole - kendt fra successerien "Peaky Blinders" - i rollen som Ejnar Mikkelsens uerfarne besætningsmedlem Iver Iversen.

Annonce

Også Charles Dance - Nikolaj Coster-Waldaus kollega fra "Game of Thrones" - medvirker i overlevelsesfilmen.

"Against the Ice" får premiere på Netflix i løbet af 2021.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

Annonce

ANNONCE