cookie-og-privatlivspolitik
Nikolaj Coster-Waldau er lige nu i fuld gang med optagelserne til den danske film "Smagen af sult". Han kan også ses i Jonas Alexander Arnbys "Selvmordsturisten".

2

Billeder

Nikolaj Coster-Waldau er lige nu i fuld gang med optagelserne til den danske film "Smagen af sult". Han kan også ses i Jonas Alexander Arnbys "Selvmordsturisten".
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Gossip

Nikolaj Coster-Waldau laver mad på dansk michelinrestaurant

Som forberedelse til sin rolle i "Smagen af sult" har den danske skuespiller været i praktik på Geranium.
22. november 2019 kl. 10:00 Af Ritzau

Annonce

Som skuespiller kræver det research at sætte sig ind i hovedet på sin karakter, og for Nikolaj Coster-Waldau har researchen til hans nyeste rolle blandt andet bestået i at skære kød, snitte grøntsager og begå sig i et køkken.

Som forberedelse til sin rolle i Christoffer Boes kommende kærlighedsdrama, "Smagen af sult", hvor han spiller en stjernekok på jagt efter en michelinstjerne, har Nikolaj Coster-Waldau nemlig været i praktik på Danmarks eneste trestjernede michelinrestaurant, Geranium i København.

Det skriver Have Kommunikation i en pressemeddelelse.

Under sin praktik har Nikolaj Coster-Waldau fulgt køkkenchef Rasmus Kofoed for at forstå, hvordan en stjernekok arbejder, og hvad det kræver at befinde sig i den gastronomiske superliga.

Og det har været en stor oplevelse for den danske skuespiller.

- At få lov til at følge Rasmus Kofoed en dag i hans restaurant var en stor oplevelse og meget værdifuld hjælp i forberedelsen til vores film, hvor jeg spiller en ambitiøs kok, der forsøger at balancere sine enorme professionelle ambitioner med lige så store ambitioner i privaten.

- Rasmus er toppen, og hans generøsitet og udholdenhed, når jeg stillede dumme spørgsmål er en pris værdig i sig selv. Og så var der jo maden. Den var genial, udtaler Nikolaj Coster-Waldau i pressemeddelelsen.

"Smagen af sult" er bare en af flere danske spillefilm, som Nikolaj Coster-Waldau medvirker i efter hans store succes i "Game of Thrones".

Han er lige nu aktuel i Jonas Alexander Arnbys "Selvmordsturisten" og har ligeledes en stor rolle i Ole Christian Madsens kommende drama om angrebet på Krudttønden i København.

"Smagen af sult" handler om parret Carsten og Maggi - en stjernekok og en antropolog med speciale i måltider - som er forældre til to børn og samtidig jagter en michelinstjerne til deres restaurant, Malus.

For køkkenchef og medejer af Geranium, Rasmus Kofoed, har det været en fornøjelse at have Nikolaj Coster-Waldau med i køkkenet.

- Han er passioneret, lærenem og nysgerrig. Han er en fantastisk skuespiller, og jeg er sikker på, at han kan leve sig naturligt ind i rollen. Jeg glæder mig meget til at se ham folde sig ud som kok, udtaler Rasmus Kofoed i pressemeddelelsen.

"Smagen af sult" er skrevet af Tobias Lindholm og Christoffer Boe.

Mens Nikolaj Coster-Waldau spiller stjernekokken Carsten, spiller Katrine Greis-Rosenthal, der i 2018 fik sit store gennembrud med rollen som rigmandsdatteren Jakobe Salomon i "Lykke-Per", rollen som Maggi.

Filmen forventes at få premiere 21. januar 2021.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Flere fuldtidssygeplejersker 15. december 2019 kl. 21.28

AF: FRANCOISE ANDERSEN

HÆRVÆRK I RØDBY 15. december 2019 kl. 14.07

AF: BJARKE ROSENKILDE

Indenrigsministerens… 12. december 2019 kl. 23.09

AF: KENNETH WINTHER

Tænk hvis præsident Trump… 09. december 2019 kl. 15.37

AF: JOHN WENNERWALD

Hverdagens daginstitutioner 08. december 2019 kl. 22.31

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

Annonce