cookie-og-privatlivspolitik
Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler af figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst. Nu sættes næsten 900 genstande på auktion hos Bruun Rasmussen.

5

Billeder

Prins Henrik var gennem hele sit liv en passioneret samler af figurer og masker fra Afrika og asiatisk jadekunst. Nu sættes næsten 900 genstande på auktion hos Bruun Rasmussen.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Gossip

Nu kan du byde på Prins Henriks kunstsamling

Fredag eftermiddag kommer 900 genstande fra prins Henriks kunstsamling på eftersyn hos Bruun Rasmussen.
16. august 2019 kl. 12:10 Af Af Signe Julie Andersen, ritzau fokus

Annonce

Der er amuletter, masker, fabeldyr og frugtbarhedsfigurer.

Næsten 900 kunstgenstande fra prins Henriks samling bliver fredag eftermiddag udstillet på eftersyn hos auktionshuset Bruun Rasmussen i København.

De udgør en del af den store samling af asiatisk jadekunst og træfigurer fra Afrika, som prins Henrik nåede at samle i sit liv. Og nu er dele af samlingen sat til salg gennem auktionshuset.

Genstandene er vurderet til mellem 2000 og 75.000 kroner.

Eftersynet finder sted fredag klokken 15 til 19 og igen den 17. til 25. august fra klokken 12 til 17.

Allerede nu er en forauktion, som vil afgøre startbuddene på selve auktionen, i gang på nettet. Den egentlige auktion løber af stablen den 27.-29. august.

Det var prins Henriks eget ønske, at samlingen skulle sælges. Det havde han ifølge kongehuset skrevet i sit testamente, før han døde 13. februar 2018 - 83 år gammel.

Kongefamilien har forud for auktionen udvalgt dele af samlingen, som de ønsker at beholde.

Det er desuden besluttet at bevare dele af samlingen af jader og afrikanske værker på slottet Château de Cayx i Frankrig. Slottet ejes af dronning Magrethe.

Prins Henrik var i mange år en passioneret samler, og hans samling består i alt af mere end 6000 genstande.

Prinsen var særligt interesseret i jader og afrikanske værker. Det skyldes formentlig, at han som barn boede i Fransk Indokina med sin familie.

Interessen for afrikanske masker og skulpturer blev også vakt tidligt i livet, da han i forbindelse med sine studier blev introduceret til afrikanske værker.

En del af overskuddet fra salget af samlingen vil gå til de to kongelige fonde Kronprinsparrets Fond samt Nikolai og Felix Fonden. Fondene støtter blandt andet humanitære og sociale formål.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

Annonce