cookie-og-privatlivspolitik
Friskolelæreren Lena og gravemesteren Mads bor på Als i Sønderjylland og får deres anden dreng i programmet.

4

Billeder

Friskolelæreren Lena og gravemesteren Mads bor på Als i Sønderjylland og får deres anden dreng i programmet.
Foto: Daniel Hjorth/TV2/Free

Gossip

Ny generation klar til at tage over efter Årgang 0

Snart kan du møde de fire familier i "Årgang 2020", som tager over efter dokumentarprojektet "Årgang 0".
08. januar 2021 kl. 07:00 Af Ritzau

Annonce

Ved årtusindskiftet kom Danmark på fornavn med blandt andre Rachel og Stephanie, som var hovedpersoner i TV2-serien "Årgang 0".

Og nu er en helt ny årgang klar til at gøre dem kunsten efter og gøre entré på skærmen.

Det sker i programmet "Årgang 2020", som TV2 nu kan afsløre får premiere den 28. januar.

I det nye dokumentarprojekt følger man fire par, der alle havde termin i første kvartal af 2020. Planen er, at familierne bliver fulgt frem til år 2038 - når børnene fylder 18 år.

Parrene kendte på forhånd børnenes køn, så der er en blanding af drenge og piger - og så er familierne spredt ud over landet.

- Da vi efterlyste medvirkende til "Årgang 2020", var vi på TV2 spændte på, om det overhovedet kunne lade sig gøre at gentage et så stort og langstrakt tv-projekt.

- Men vi fik rigtig mange henvendelser fra familier, der ønskede at "skrive tv-historie" sammen med TV2, sagde programredaktør Nikolaj Daugberg til TV2, da de afslørede, at programmet var på vej.

I de nye programmer møder man Lisbeth og Christian på 29 og 42 år, som får deres tredje barn - en lille pige. De bor i Espergærde i Nordsjælland.

Også et andet par fra Sjælland gør deres entré, nemlig Maria og Daniel på 21 og 23 år fra Lyngby. De får deres første barn, som er en dreng.

I programmet kommer man også en tur til byen Mjels på Als, hvor Lena og Mads på 26 og 25 år får en dreng, som er deres andet barn.

Det sidste par, Maria og Nikolaj på 27 og 26 år, bor i Mørke på Djursland.

De fortæller, at de selv er vokset op med programmet og har en stor kærlighed til det. Og nu skal de altså selv være med sammen med deres første barn, som er en lille pige.

Oprindeligt skulle der have været fem familier med, men parret Mette og Jonas fra Fyn trak sig og indgår derfor ikke i programmerne.

Producent på programmet Jan Bacher Dirchsen har udtalt til Billed-Bladet, at det er en svær og krævende øvelse at invitere seerne helt ind i privaten i det omfattende dokumentarprojekt.

- Vi har haft en fin dialog med Mette og Jonas i forløbet, og de har nu fået alle de videooptagelser, vi nåede at lave sammen, og vi ønsker dem alt det bedste med deres lille, nye familie, siger han til Billed-Bladet.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce