Annonce
Bolig og livsstil

Nyhedsvært om skift til fællessang: Kan godt se pudsigt ud

- Min musikbaggrund vil selvfølgelig komme til at præge programmet hen ad vejen, fortæller Johannes Langkilde om sin nye tjans som vært på programmet "Fællessang - hver for sig". Her skal han stå i spidsen sammen med musiker Katrine Muff. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR/Free

Nyhedsværten Johannes Langkilde er meget musikalsk og håber, at han kan snige sig med ved klaveret.

Normalt møder han seerne i nystrøget skjorte på "TV Avisen" og "Det politiske talkshow" på DR.

Men fredag indtager den garvede nyhedsvært Johannes Langkilde for første gang rollen som vært på DR's underholdningsprogram "Fællessang - hver for sig".

Dermed erstatter han værten Mads Steffensen, der har vinket farvel til DR, mens pianisten Phillip Faber er vendt tilbage til jobbet som dirigent for DR Pigekoret.

For den 43-årige nyhedsvært Johannes Langkilde kunne springet næppe føles mere naturligt. Det forener nemlig hans musikalske side som pianist med journalistikken.

- Rent privat er jeg meget mere end et nyhedsmenneske, som lever og ånder for amerikansk politik, nyheder og tv-aviser. Hele mit liv har jeg også været musiker, siger Johannes Langkilde, der også har været korrespondent i USA, og fortsætter:

- Så jeg var aldrig i tvivl om at sige ja til fællessang, for på den måde får jeg lov til at kombinere endnu flere af de ting, jeg brænder for: at være vært og lave fjernsyn, men også hele den musikalske side, som jeg normalt ikke kan tage med på arbejde.

Og Johannes Langkilde kan altså mere end et par akkorder til husbehov. Hans fingre danser legende let over tangenterne.

Faktisk har han i sine yngre dage prøvet at forfølge en karriere som professionel musiker.

Han er vokset op i et hjem, hvor begge forældre spillede klaver. Og i hjembyen Hjørring begik han sig i et musikalsk miljø, hvor alle vennerne spillede - og mange af dem er endt med at blive professionelle musikere.

Men tidligt oplevede han også, at både medier og musik trak i ham.

Som barn havde han sit eget radioprogram på den lokale nærradio, og i 9. klasse delte han sit praktikforløb op, så han havde en uges praktik i "Jan Glæsels Orkester" - som spillede i talkshowet "Meyerheim og Co." - og en uge som dj på radiostationen The Voice.

Siden gik han et år på et jazzkonservatorie i Frankrig.

- På et tidspunkt kunne jeg se, at jeg måske ikke ville blive en af de aller-aller bedste musikere - og så kan det godt være svært, siger han og fortsætter:

- Så jeg valgte musikken som min passion og journalistikken som min profession, for det var nemmere at være hobbypianist end hobbyjournalist.

Johannes Langkilde har aldrig lagt musikken fra sig, og når der ikke er nyheder, familie - eller corona - på programmet, spiller han ofte koncerter med sit eget orkester og er konferencier på koncerter med symfoniorkestre.

- Men der er selvfølgelig stadig mange, der ikke ved, at musik er så bærende en del af mit liv, siger Johannes Langkilde og fortsætter:

- Og for dem kan det da godt være, det er lidt pudsigt, at der står en nyhedsvært og skal være vært for "Fællessang". Men for mig og for dem, der ved, at jeg lever og ånder for musik, er det ikke spor mærkeligt, siger han.

"Fællessang - hver for sig" blev til i foråret under den første coronanedlukning og blev ikonisk med pianisten Phillip Faber og tv-værten Mads Steffensen i front.

I stedet overtager Johannes Langkilde, som får selskab af pianist, komponist og sangcoach Katrine Muff ved flyglet.

Johannes Langkilde håber dog også, at han kan få mulighed til at vise lidt af sin egen musikalitet i programmet.

- Det er Katrine Muff, der skal sidde ved klaveret og synge. Men jeg håber da, at jeg kan møve mig ind ved tangenterne i en eller anden form. Det ville være tåbeligt ikke at bruge det, siger Johannes Langkilde.

Derudover har Katrine Muff lovet at give ham lidt sangundervisning, fortæller Johannes Langkilde, der ellers primært lufter sangstemmen i badet.

- Jeg har en ret høj standard for, hvordan jeg gerne vil spille på klaver. Og så er det svært at synge til og slå sig til tåls med, at det ikke lyder særligt godt. Så det har jeg aldrig rigtig dyrket, forklarer han.

"Fællessang - hver for sig" bliver sendt på DR1 fredag klokken 20.00.

Johannes Langkilde har altid været trukket i retning af både musik og medier. Nu får han muligheden for at forene sine passioner som vært på programmet "Fællessang - hver for sig". Foto: Agnete Schlichtkrull / DR/Free
  • DR-0568681
    - Min musikbaggrund vil selvfølgelig komme til at præge programmet hen ad vejen, fortæller Johannes Langkilde om sin nye tjans som vært på programmet "Fællessang - hver for sig". Her skal han stå i spidsen sammen med musiker Katrine Muff. Foto: Agnete Schlichtkrull / DR/Free
  • DR-0568676
    Johannes Langkilde har altid været trukket i retning af både musik og medier. Nu får han muligheden for at forene sine passioner som vært på programmet "Fællessang - hver for sig". Foto: Agnete Schlichtkrull / DR/Free
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem