cookie-og-privatlivspolitik
Instruktør Anne Grethe Bjarup Riis er tilbage i instruktørstolen, ni år efter at hun instruerede den første film om familien Fiil og deres kamp mod den tyske besættelse af Danmark.
(Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
Instruktør Anne Grethe Bjarup Riis er tilbage i instruktørstolen, ni år efter at hun instruerede den første film om familien Fiil og deres kamp mod den tyske besættelse af Danmark. (Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix)
Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Gossip

Nyt smugkig: Dansk storfilm kommer nu med opfølger

Det er nu muligt at se den første trailer til filmen "Hvidstengruppen 2: De efterladte". En efterfølger til biografhittet "Hvidstengruppen" fra 2012.
13. september 2021 kl. 10:12 Af Ritzau

Så er der endnu en film på vej om Danmark under besættelsen, men denne gang vil mange kunne genkende flere ansigter på lærredet. Senere på året udkommer der nemlig en opfølger til biografhittet "Hvidstengruppen" fra 2012.

Og allerede nu er det muligt at få et smugkig på filmen, da den første trailer med titlen "Hvidstengruppen 2: De efterladte" netop er landet.

"Hvidstengruppen" var i 2012 den mest sete biograffilm i Danmark. Filmen er opkaldt efter den danske modstandsgruppe, som kæmpede mod tyskerne under besættelsen af Danmark i 1940'erne. En kamp, som især endte i tragedie for familien Fiil, der stod bag gruppen.

Den nye film fortsætter, hvor den første film slap. Kort tid efter at de mandlige medlemmer af familien Fiil er blevet henrettet, følger man de to søstre i familien, som kæmper for overlevelse efter de er blevet sendt til tyske fangelejre. Imens kæmper deres mor for at få dem hjem.

Filmen er baseret på interviews, dagbøger og breve, som forsøger at skabe en virkelighedsnær fortælling om kvindernes historie.

Annonce

I filmens hovedroller møder vi igen Marie Bach Hansen som storesøsteren Tulle, Laura Winther Møller som lillesøsteren Gerda og Bodil Jørgensen som Fiil-familiens matriark, Gudrun.

Tilbage i instruktørstolen er Anne Grethe Bjarup Riis, som også instruerede den første film. Det samme er manuskriptforfatteren Torval Lervad, som har skrevet manuskripterne til begge film.

"Hvidstengruppen 2: De efterladte" får premiere den 25. december i biografer landet over.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE