cookie-og-privatlivspolitik
"Fædre & Mødre" er Paprika Steens fjerde film som instruktør. To af dem ligger dog efterhånden mange år tilbage. I 2004 instruerede hun sin første film "Lad de små børn", og tre år senere lavede hun "Til døden os skiller". (Arkivfoto).

3

Billeder

"Fædre & Mødre" er Paprika Steens fjerde film som instruktør. To af dem ligger dog efterhånden mange år tilbage. I 2004 instruerede hun sin første film "Lad de små børn", og tre år senere lavede hun "Til døden os skiller". (Arkivfoto).
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Gossip

Paprika Steen spidder moderne forældre i stjernebesat film

Optagelser til ny film af Paprika Steen er begyndt. Filmen er spækket med store navne og handler om to forældre, der kæmper for anseelse i deres barns klasse.
11. oktober 2021 kl. 12:00 Af Ritzau

Paprika Steen instruerede i 2018 julefilmen "Den tid på året", der solgte over 320.000 biografbilletter og dermed blev en stor succes.

Nu er hun igen bag kameraet, når hun skal instruere filmen "Fædre & Mødre", der er spækket med store navne inden for dansk film, teater og tv.

Nikolaj Lie Kaas, Amanda Collin, Lars Brygmann, Katrine Greis-Rosenthal og Jacob Lohmann er bare nogle af de skuespillere, der er på rollelisten.

Det oplyser Have Kommunikation i en pressemeddelelse for Nordisk Film.

Paprika Steens nye film er en komedie om et ægtepar, der forsøger at tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i deres datters nye klasse.

Annonce

Hvad er man villig til at gøre for sit barn?, spørger filmen, der sender forældrene ud i en række hårde prøvelser i et slags fællesskabstyranni.

- "Fædre & Mødre" er fortællingen om en gruppe mennesker, der ikke bare går til badminton eller tennis i deres fritid. De går til skole, siger Paprika Steen i pressemeddelelsen.

- Jeg håber på en sjov, rørende, dynamisk og tåkrummende film, der vil afspejle os selv med det, der i sidste ende er det vigtigste: kærlighed og tilgivelse - med et bittersødt twist, udtaler hun.

Katrine Greis-Rosenthal, som mange vil kende fra blandt andet "Lykke-Per" og "Sygeplejeskolen", og Jacob Lohmann fra "Bedrag" og "Retfærdighedens Ryttere" spiller hovedrollerne som forældrene Piv og Ulrik.

I de øvrige roller ses Amanda Collin, Nikolaj Lie Kaas, Lars Brygmann, Rasmus Bjerg, Lise Baastrup, Carsten Bjørnlund, Line Kruse, Mikael Birkkjær, Martin Greis-Rosenthal, Merete Mærkedahl og Maria Rossing.

Annonce

Optagelserne til filmen er netop begyndt i Nordsjælland, og filmen står til at få biografpremiere i oktober næste år.

Det er manuskriptforfatter Jakob Weis, der har skrevet filmen. Han skrev også "Den tid på året", som var hans spillefilmsdebut, og som indbragte ham en Bodil-statuette.

Han har også arbejdet med Paprika Steen på Folketeatret, da han skrev "Toves Værelse", hvor hun spillede Tove Ditlevsen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE